Hozier – Tinderbox-menigheden overgav sig ikke

Hozier – Tinderbox-menigheden overgav sig ikke
Foto: Mikkel Hedegaard Larsen

Det var næsten til at blive religiøs – næsten, da irske Hozier talte til menigheden, og den svarede: Amen! Hozianna! Og solen brød gennem de odenseanske skyer.

For selv om det irske soulrock-talent gjorde hvad han kunne, var der desværre aldrig nogen tvivl om, hvad det lettere spredte publikum var kommet for at høre: den Grammy-nominerede ‘Take Me to Church’, der som forventeligt blev leveret som settets forløsende afslutningsnummer.

Forinden havde den utålmodige uro dog for længst bredt sig blandt det hashtaggende og ivrigt fredagsøldrikkende publikum, så foruden et par semi-støvede deep south-versioner af ‘Work Song’, ‘Someone New’ og ‘Jackie and Wilson’, blev koncerten desværre aldrig til mere end en halvkvædet prædiken for tvivlerne.

Hoziers Jeff Buckley-inspirerede white man’s blues, hovedsagligt hentet fra den selvbetitlede debutplade fra sidste år, klingede aldrig oprigtig, beskidt eller nødvendig nok til, at koncerten vil gå over i den forhåbentligt lange historie om Tinderbox Festival.

Gospelsangerinder, gademusikantguitar og sporadisk fælles-klap-over-hovedet til trods, blev det ganske enkelt hurtigt en smule kedeligt. Hozier formåede ikke for alvor at få sin fynske menighed til overgive sig, og det uomtvistelige og vældig sympatiske talent måtte se sig overmandet af en festival og et publikum, der endnu var ved at finde sine ben at stå på, øl at drikke og sange at skråle med på.

Læs også: Publikums dom: Mø og Major Lazer lagde Tinderbox ned

Hozier. Koncert. Tinderbox.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af