Mendoza om sit forhold til Distortion: »Man bliver til et vildt kærlighedsdyr«

Sangerinden deler ud af sine Distortion-minder.
Mendoza om sit forhold til Distortion: »Man bliver til et vildt kærlighedsdyr«
Foto: Samy Khabthani

Hvad er dit forhold til Distortion?
»Jeg kan huske, jeg var til det, da jeg var yngre uden at vide, hvad det var. Den følelse, det gav mig allerede dengang, var noget helt specielt. En stemning som er speciel for Danmark, og som bliver forstærket hver sommer. Det er ikke uden grund, at vores yndlingsord er hygge. Den ekstra dosis hygge, man kan få til Distortion, må man ikke gå glip af, når man bor i et land, hvor sommeren er kort«.

Hvad gør Distortion til noget særligt?
»Den glæde og det sammenhold der opstår blandt folk. Alle gør sit bedste for at bidrage til festen. Der sker så meget forskelligt, og der er noget for enhver smag. Det bringer forskellige mennesker sammen. Det er organiseret kaos. Man bliver til et vildt kærlighedsdyr«.

Hvad er dit smukkeste Distortion-minde?
»Da jeg sad på Refshaleøen om morgenen efter Final Party, og en utrolig sød christianit kom med en kæmpe sort sæk fyldt med pot og færdigrullede joints til alle, der stadig var vågne. Alle faldt ned på samme tid, sammen. Det var et ret smukt øjeblik«.

Hvad har været din største musikalske oplevelse på Distortion?
»Brynjolfur til Final Party med live band sidste år. Det var helt perfekt, jeg var rimelig høj på livet lige der«. 

Hvordan har Distortion klaret de seneste års vokseværk?
»Jeg tror, det er svært for københavnere at acceptere, hvor meget det hele har forandret sig de sidste mange år. Det er blevet meget stort og dermed også mindre intimt. På samme tid med at man gerne vil dele, bliver man også lidt træt af, at stemningen ændrer sig, fordi et nyt publikum kommer og forandrer tingene«. 

Er du mest til gadefesterne eller Distortion Ø?
»Lidt af hvert. Det kommer tit an på humøret, og hvordan de forskellige ting lige falder. Jeg vil gerne prøve at få oplevet både gaderne og Final Party igen i år«.

Hvad er dine planer for årets Distortion?
»Jeg ligger faktisk aldrig planer for, hvad jeg skal lave eller nå. Det eneste, jeg ved med sikkerhed, er, at jeg spiller for Foderbrættet på Vesterbro, og det bliver så mega optur at være på begge sider af festivalen«.

Mendoza spiller til Foderbrættets gadefest i Dybbølsgade den 4. juni.

Læs også: Kidd: »Distortion 2011 er noget af det største, jeg har oplevet i mit liv«

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af