Premiere: Young Dinosaurs nye musikvideo er en æstetisk og eksistentiel brydekamp

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Young Dinosaur udsendte i slutningen af 2014 deres solide debutalbum ‘To Be a Hero’, og nu har højdepunktet ‘Why Why Why’ fået sig en musikvideo.

Billedsiden er først og fremmest flot produceret, som den pendulerer mellem en æstetisk brydekamp og vores hovedperson, som render rundt i forskellige eksistentielle kriser. Som instruktør Joachim Morre siger, skal man dog ikke fortolke alt for meget, men i stedet lade sig suge ind af stemningen.

»Videoen er et forsøg på at indramme og understrege den stemning der i forvejen gennemsyrer nummeret. Der er flere ting på spil: Rastløshed, ensomhed, men også en iboende tro på at der findes noget andet – et andet sted, en anden følelse, om man vil. Det er unødvendigt, at lege Holger-fortolker på en video, der primært er sammensat af en række visuelle idéer, men ingen tvivl om, at vores hovedkarakter kæmper nogle interne kampe – både i teksten og i videoen. Samtidig er nummeret jo ikke melankolsk, men derimod enormt energisk og hitpotent. Det bliver derfor videoens opgave at placere sig mellem disse to stole og præsentere en eller anden form for rastløs energiudladning. Og det synes jeg, at vi er lykkedes meget godt med«.

Young Dinosaur spiller på Roskilde Festival søndag den 28. juni.

Læs anmeldelse: Young Dinosaur ‘To Be a Hero’

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af