Rap-fænomenet Silvana Imam om sin Roskilde-koncert: »Forvent energi, passion og teater. Og så siger jeg ikke mere!«

Hun er svensker, feminist, rapper og ikke bange for at sige sin mening. Vi tog en festivalsnak med Roskilde-aktuelle Silvana Imam.
Rap-fænomenet Silvana Imam om sin Roskilde-koncert: »Forvent energi, passion og teater. Og så siger jeg ikke mere!«

Hvad har været din bedste festivaloplevelse?
»Jeg har ikke været på så mange festivaler. Da jeg var 18, var jeg ikke typen, der tog til en masse festivaler. Da jeg spillede på Way Out West sidste år, var det anden gang, jeg nogensinde havde været på en festival. Men jeg elsker festivaler og undrer mig over, hvorfor jeg ikke tog på dem noget før. Der er en fed, befriende atmosfære – og alle er fulde hele tiden. Jeg elsker alt ved det«.

Hvad er den bedste koncert, du har oplevet?
»Jeg tror, det var Kanye West, første gang jeg så ham på Way Out West. Det var som et helt teater – der skete så mange ting på scenen. Det var virkelig kraftfuldt«.

Hvilke bands glæder du dig til at se på årets festivaler?
»Jeg glæder mig til at se Florence and the Machine. Hende elsker jeg virkelig. Og jeg glæder mig til at se min kæreste, Beatrice Eli, spille og gøre sin ting. Jeg har haft så travlt, at jeg ikke rigtigt har tjekket alle programmerne ud endnu, men jeg glæder mig til at møde forskellige mennesker og andre artister. Snakke, hænge ud og føle the vibe«.

Har du nogen særlige ritualer, inden du går på scenen?
»For det meste tager vi to shots af noget, der smager af lakrids, for at komme in the zone. Men et kvarter inden koncerten, vil jeg helst være alene, gå lidt rundt og hoppe op og ned. Så kommer min dj ind og vi kommer i stemning sammen ­­– vi fucker hinanden op og skriger lidt af hinanden for at hype os helt op«. 

Hvilket nummer kan du bedst lide at spille live?
»Jeg kan virkelig godt lide at spille ‘I•M•A•M’, min første hitsingle. Den vandt en pris sidste år for ‘Årets bedste sang’ i radioen (Årets bedste sang ifølge Musikguiden på svensk P3, red.). Når jeg spiller den, kommer jeg ud med en balaclava på, lavet af Erik Bjerkesjö, som er en designer, jeg arbejder med. Det er som en temasang – et revolutionsnummer. Jeg elsker virkelig at spille den«. 

Går du en travl sommer i møde?
»Ja, meget. Jeg udgiver snart min ep (‘Jeg dör for dig’, red.), så dén del er færdig. Men nu arbejder jeg på mit album, så mellem festivalerne vil jeg være i studiet. Jeg skal arbejde hele sommeren. Det er fedt, for det er det, jeg gerne vil, men det bliver virkelig hårdt. Sådan har det været i halvandet år – og det fortsætter«.

Hvad kan vi forvente af dit show på årets Roskilde Festival?
»Energi, passion og teater. Og så siger jeg ikke mere!«

Silvana Imam spiller på Apollo Countdown tirsdag den 30. juni kl. 21.00.

Læs også: Roskilde Festival: 12 fede fester og skøre events i warm-up-dagene

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af