The Entrepreneurs – stadionrock fra en tipi

Det var mørkt, lunt og helt rigtigt til de enorme, rumklangsindsmurte armbevægelser, The Entrepreneurs havde taget med på Roskilde Festival, da de med en konfettikanons lille ’puf’ entrerede Rising-scenens sølvfarvede tipi. Heldigvis var den spinkle konfetti-eksplosion det eneste, som ikke rigtig kom ud over scenekanten på koncertens halve time.

Hele vejen igennem stod trioens storladne og kontante lyd nemlig glasklart i mørket, især når de knastørre trommer insisterende og systematisk hakkede tænderne i forsanger Mathias Berthelsen imponerende vokal, og røgen stod om de tre medlemmers silhuetter –her var det den sitrende følelse af stadionrockens storhed, som krøb under huden.

Det var især imponerende, hvordan trioen kunne smadre igennem og på samme tid charmere med deres skarpe melodier i en genre, de selv har beskrevet som ’noise and romance’ – en ret så nøjagtig beskrivelse af symbiosen mellem kinddans og kindhest, som dryssede ned over de mange ører.

Mod slutningen, hvor trioen viste, at de også turde spille både rigtig tungt og langsomt, fik man fornemmelsen af et levende band med meget godhed at dele, og titlen på mit sommerhit anno 2015, den episke ’Brutal Summer’, lød, smagte og føltes helt igennem rigtigt sådan en mandag midnat, hvor The Entrepreneurs svøbte os i et bidsk og storladent tæppe af lyd.

Læs også: Roskilde Festival: Publikums must-see koncerter

The Entrepreneurs. Koncert. Roskilde Festival, Rising.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af