Goat – en psykedelisk svedehytte

Goat – en psykedelisk svedehytte

Det tog noget tid for det svenske voodoo-psychrock-ensemble, men gradvist lykkedes det Goat at transformere Avalon til en vuggende svedehytte i den varme nat, hvor publikum hengav sig til de inciterende rytmer og det hypnotisk dragende univers, som er gruppens særkende.

Lyden var ikke justeret optimalt i begyndelsen, hvor ’Words’ døjede med lave vokaler, ligesom de altid maskebærende musikere lige skulle tune sig ind på hinanden i løbet af ’Talk to God’. Gruppens to mystisk dansende sangerinder var dog visuelle indpiskere og gjorde en ihærdig indsats for at holde publikum på stikkerne.

Koncerten præget af en løssluppen og jammet tilgang til materialet, som særligt ’Goatman’, ’Run to Your Mama’ og ’Goatslaves’ nød godt af. Her løftede såvel den montone congasrytme og, helt bogstaveligt, frontkvindernes stave stemningen, og det var en fryd at observere, hvordan rytmerne forplantede sig publikums overkroppe og fødder, og sindene lod sig opsluge af den unikke sammensmeltning af psychedelia, afrobeat og stammebesværgelser.

Som afslutning fik vi ’Det som aldrig förändras/Diarabi’ i en herligt beskidt og guitardomineret version, hvorefter flere tilskuere kædedansede rituelt videre ud i natten.

Se hele vores omfattende dækning af Roskilde Festival HER.

Goat. Koncert. Roskilde Festival, Avalon.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af