Rangleklods – eftermiddagssolen punkterede festen

3 6
Rangleklods – eftermiddagssolen punkterede festen

De bliver kaldt et landets mest turnerende bands, så selvfølgelig skulle danske Rangleklods aflægge festivalen et visit her tre år efter, de spillede et propfyldt Cosmopol-telt op.

Med i baglommen havde den tidligere enmandshær, nu opgraderet til en duo, nemlig det relativt tilgængelige andet album fra tidligere i år, ’Straitjacket’. Det bider fra sig med upoleret tung, electropop med Pernille Smith-Sivertsen og Esben Andersens henholdsvis luftigt lyse vokal og baryton som øresmør oven på et synkoperet lydbillede.

Rangleklods virkede til at ønske, at den bagende eftermiddagssol i stedet var en diskokugle på en berlinsk natklub, da den sortklædte duo indtog den spartanske scenedekoration og forsøgte at banke hedens døs ud af det fremmødte publikum.

Deres vel nok mest kendte nummer ’Lost U’ kunne godt nok rykke stenstøtterne til hop og svaj, men et senere spilletidspunkt ville have virket mere passende, når musikken mere rimer på midnatsmåne end middagssol.

Smith-Sivertsen prøvede ihærdigt at vække de stillestående tilhørere med sin skingrende midi-saxofon, imens Andersen klippede dansable rytmer op, så det lød som en mellemting mellem en laserpistol og brunstige hvallyde. Men lige meget hjalp det.

Se hele vores omfattende dækning af Roskilde Festival HER.

Interview med Rangleklods: »Elektronisk musik kan blive meget rent og poleret, så vi ville gerne fucke det op«

Rangleklods. Koncert. Roskilde Festival, Apollo.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af