Run the Jewels – oldschool og rowdy

Run the Jewels – oldschool og rowdy

Det er ikke hver dag, man kan gå direkte fra den ene rowdy hiphop-pit til den anden på Roskilde Festival, men fredag var det muligt at vandre videre fra Kendrick Lamar til Run The Jewels.

Hvor førstnævnte brugte rocktricks til at tæmme Orange Scene, holdt powerduoen sig dog til helt oldschool virkemidler. To mc’er og en dj er alt, man har brug for, i hvert fald når de to mikrofonkontrollører hedder Killer Mike og El-P, og de smældende metalliske beats er støbt af sidstnævnte.

På Arena var rollefordelingen klar. El-P var den opfarende fortrop med konstante og kække kommandoer og publikumsopfordringer, mens Killer Mike med sin dybere røst og smidige bamsekrop skabte en dualistisk modvægt. Samspillet mellem de to var ren voksen-swag og præget af åbenlys kærlighed, og luften foran scenen var tyk af pistolhåndtegn og imaginære guldkæder.

Mindre heldigt var lydbilledet, hvor bassen for ofte mudrede til, druknede alle nuancer og gjorde det svært at dechifrere, hvad motormundene fyrede af. Det skadede ikke energiniveauet, nærmest tværtimod, men det gjorde, at de tungt rullende produktioner i længden klingede lidt monotont.

Det kunne dog ikke holde uimodståelige bangere som ’Lie, Cheat, Steal’, ’Sea Legs’, ’Close Your Eyes (and Count to Fuck)’ og den afsluttende ’Angel Duster’ nede.

Se hele vores omfattende dækning af Roskilde Festival HER.

Run the Jewels. Koncert. Roskilde Festival, Arena.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af