Tre konsekvenser af Møs massive succes med ‘Lean On’

Ingen kunne have forudset det, men og Major Lazers ’Lean On’ rider på en bølge af succes, som umiddelbart ikke er til at stoppe. Den smittende single har over 400 millioner Youtube-afspilninger, er streamet over 320 millioner gange på Spotify alene, den bragede ud af alle lejre under Roskilde Festival og ligger i øjeblikket nummer fem på den amerikanske singlehitliste hos Billboard – den højeste placering for et dansk navn i mere end 50 år.

Men hvad betyder den massive succes rent faktisk for Mø, hendes karriere og udlandseventyr fremover? Vi har fundet tre pointer, som hver indeholder både positive og negative vinkler.

1. Hendes andet album bliver umiddelbart forsinket

Det er nu næsten halvandet år siden, at Mø udsendte debutalbummet ’No Mythologies to Follow’, og der er ikke mange hints – hverken officielle eller via sociale medier – der hentyder til, at hun for alvor er i gang med sit andet album. En proces, som successen med ’Lean On’ helt sikkert har sat en smule på pause. Sådan et hit skal selvfølgelig plejes, og som med så meget andet handler det om at smede, mens jernet er varmt. Der skal laves promo, spilles i diverse amerikanske talkshows (som med det store publikum in mente nok har krævet en del forberedelse) og køre lidt videre på hypen med for eksempel Mø og Major Lazers cover af Frank Oceans ’Lost’.

Det og en massiv turnévirksomhed har højst sandsynligt gjort et kommende album til andenprioritet, og det er da heller ikke blevet til en eneste solosingle siden ’No Mythologies to Follow’. Det til side er det på ingen måde til at vide, om der er tale om en decideret forsinkelse, eller om Mø bare tager sig lidt god tid til albumindsats nummer to – hvilket jo kun er fair. Hendes live-erfaring har helt sikkert givet større musikalsk ballast, og hendes voksende popularitet og musikalske netværk har garanteret åbnet nogle døre for mulige samarbejder (både i forhold til gæster og producere), som kan løfte det kommende album.

2. I udlandet kan hun risikere at blive kendt som hende fra ’Lean On’

’No Mythologies to Follow’ havde udmærket fat i det britiske marked, men albummet gav ikke Mø skyggen af den succes i USA, som ’Lean On’ nu har resulteret i. Samarbejdet med Iggy Azalea på ’Beg for It’ havde moderat succes, og man kan lidt frygte, at Mø i USA (som trods alt er det største marked i verden for hendes musik) nu bliver kendt som hende fra ’Lean On’. Et mærkat som måske kan forfølge hende på hæmmende vis.

Men det er måske at male fanden på væggen? Set med positive øjne har Mø (som oplevet på de danske festivaler) nu altid en knap, hun kan trykke på, hvor alle i publikum bogstavelig talt går bananas – hvilket altså også er tilfældet i USA. Derudover har hittet sikkert resulteret i flere spillejobs og helt basalt spredt kendskabet om den danske sangerinde til de store masser, som måske ikke havde fået øjnene op for ’No Mythologies to Follow’, da albummet udkom. Det kan man da i hvert fald håbe.

3. Hun kan komme til at stå i skyggen af Diplo

Diplo er en gigantisk stjerne i USA. Han ligger lunt i toppen på listen over de bedst tjenende dj’s i verden, og hans rolle i den eksplosivt voksende EDM-scene har den seneste håndfuld år katapulteret ham fra M.I.A.-producer til verdensstjerne i sin egen ret. Den succes har han taget med videre i Major Lazer, og der er ingen tvivl om, at ’Lean On’ i udlandet er et Major Lazer-nummer med danske ’Muh’ som featuring – hvor man herhjemme nok har tendens til, selvfølgelig, at fokusere på Møs tilstedeværelse. DJ Snake holder vi bare ude af det i denne her sammenhæng.

Samarbejdet med Diplo på singlen ‘XXX 88’ var i forvejen et blåstempel og for flere udenlandske medier den første rigtige indgangsvinkel til Mø, og Karen Marie Ørsted skal bare lige finde den gyldne balancegang, når det kommer til arbejdet med amerikaneren. På den ene side har han givet Mø det internationale gennembrud, hun i den grad fortjener, men på den anden side skal danskeren nu også for alvor bevise, at hun kan levere på egen hånd. Ellers risikerer hun at stå lidt i skyggen af Diplo, der for længst har etableret den stjernestatus, som Mø forhåbentligt rammer en dag.

Ifølge et interview fra sidste uge i i-D arbejder Mø i øjeblikket med sin faste producer Ronni Vindahl og netop Diplo på det kommende album, selv om ingen citater fra Mø dog bakker det op. I netop det øjemed er det endnu vigtigere, at Diplo rent kommunikativt ikke kommer til at overskygge det Mø-hold, som har bevist, at det sagtens kan på egen hånd. For eksempel findes der stadig nogen, som krediterer al succesen bag M.I.A.’s ‘Paper Planes’ til Diplo frem for at give kudos til det tidligere kærestepars fælles indsats.

Læs også: Video: Mø og Major Lazer indtager ‘Good Morning America’ med ‘Lean On’

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af