Danske Saint Cava leverer kuldslået, elektronisk r’n’b på et tårnhøjt niveau

Danske Saint Cava leverer kuldslået, elektronisk r’n’b på et tårnhøjt niveau
Saint Cavas Erika Casier på Roskilde Festival. (Foto: Kasper Månsson/Soundvenue.)

I en tid, hvor de flødefarvede r’n’b-fornemmelser overløber musiklandskabet, er der noget befriende over Saint Cava. Den danske duo leverer kuldslået, forførende og frem for alt fremadskuende r’n’b, der ikke klinger af gammel 90’er-fløde på nye flasker, og de seks numre på debut-ep’en ‘Bliss’ befinder sig på et tårnhøjt niveau.

Saint Cava består af producer Andreas Vasegaard og sangerinde Erika Casier, der udgør en særdeles enigmatisk duo. Enspænder-singlen ‘Forget’ fra sidste vinter lagde stilen ved at parre en sløvet soveværelses-vibe og Casiers sensuelle lillepigevokal med rastløse beats og skævvredne synths. På ‘Bliss’ følger makkerparret denne signaturlyd til dørs, men føjer også yderligere lag til det eksperimenterende univers, der sender tankerne mod FKA Twigs’ ligeledes sexede, intelligente r’n’b.

Den tilbagelænede stemning fra ‘Forget’ forplanter sig til ‘Camouflage’ og ‘Trick’, hvoraf sidstnævnte fornemt sidestiller Casiers sårbare vokal med slæbende beats, manipulerede korstemmer og Vasegaards sugende elektroniske lydflader. De tre numre fremstår som de lyseste på en ep, der er domineret af en kuldslået, ildevarslende produktion. ‘Ride’ er baseret på tunge beats, der lyder som skridende kampesten, imens dybe horn-effekter præger den kyniske break up-sang ‘Own Me’. ‘Steam’ har fået påhæftet en sirenehylende synthbåret outro, der får det til at løbe koldt ned ad ryggen.

Sammenkoblingen af de følelsescentrerede tekster og den maskinelle produktion skaber en fremmedgørende effekt, der er ganske dragende, og Casiers bløde stemmebånd formidler masser af følelser på nuanceret vis og fremstår næsten som et fremmedelement blandt Vasegaards isnende og ulmende basbeats, hvormed den får et distanceret præg. Værd at fremhæve er også de ubesværede temposkift i Casiers sangstil, der understreger, hvor effen en r’n’b-sangerinde hun er.

‘Bliss’ er et dragende vintersoundtrack, hvor Saint Cava modigt vender ryggen til nostalgi og feel good-stemninger, og ep’en bør kunne åbne mange døre for duoen i fremtiden.


Kort sagt:
Er du ved at kløjes i de flødefarvede 90’er-referencer, der dominerer r’n’b-scenen lige nu, vil du elske Saint Cavas kuldslåede, eksperimenterende univers. Hylende synths møder tunge, skridende beats, imens Erika Casiers stærke, sensuelle vokal føjer masser af følsomme nuancer til de ensomt klingende produktioner.

Saint Cava. 'Bliss'. Ep. Forbandet Ungdom/Sony.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af