Lidt for trygge Kira Skov excellerer i moody og dystert drømmende lydbilleder

Lidt for trygge Kira Skov excellerer i moody og dystert drømmende lydbilleder

Det føles lidt som om, at jeg har skrevet denne anmeldelse før. For Kira Skovs seneste langspiller er i det store hele en meget naturlig forlængelse af sidste års duo-album, som hun begik sammen med kumpanen Marie Fisker under The Cabin Project-fanerne. Og gennemgår man rollelisten finder man da også velkendte ansigter som Oliver Hoiness, der lige præcis også medvirkede i The Cabin Project samt producer-esset John Parish, der tidligere har samarbejdet med Skov på 2013-albummet ‘When We Were Gentle’ foruden mere famøst at være selveste PJ Harveys faste lydguru.

Sammenfattende kan man altså beskrive ‘May Your Mind Explode A Blossom Tree’ under overskriften »Intet nyt i disen«. Virkemidlerne er nemlig langt hen ad vejen de samme, som Skov har etableret de seneste tre år: Hendes fine vokal iscenesættes i moody, vandige og drømmende lydbilleder, der, hvis man navigerer lidt rundt i ærtesuppen med en flakkende flagermuslampe i næven, genkalder stemninger á la Portishead, Beach House eller Blonde Redhead – blot transporteret til en genreplet mellem hjemsøgt jazz og atmosfærisk folk.

Det resulterer i en dejlig, blid helhed, der ganske vist er pletfri på produktionssiden, men som dog også lovligt let falder i ét med baggrunden. Der er ikke meget på skiven, der rager synderligt ud, men jeg vil fremhæve det smukke, nærmest pastorale titelnummer og albummets pølseender: Den skumle ‘Now I Know’ som med kviksølvsglidende, theremin-agtige horror-orgler og en dyster melodi slår en skummel tone an i begyndelsen og den ligeså kuldslåede spøgelsesvals ‘Never Young’ i den anden ende af de godt 40 minutters spilletid.

Især de to numre bibringer lidt af den uhygge, som resten savner. Midt i alt det triste, tungsindige og truende troner Skov paradoksalt nok faktisk nærmest lidt for trygt i en rede af prægtig produktion. Man savner lidt, at det går hen og for alvor bliver foruroligende farligt og udfordrende. Men det skønhedsdvælende og yndefuldt melankolske har Kira og hendes drevne hold, indrømmet, virkelig tjek på.


Kort sagt:
Kira Skovs seneste album vil for kendere synes som et déjà vu, for duoprojektet med Marie Fisker sidste år – The Cabin Project – bød i det store hele på mange af de samme stemninger og virkemidler. ‘May Your Mind Explode A Blossom Tree’ excellerer i moody, vandige og dystert drømmende lydbilleder, mens man omvendt kan savne at blive udfordret lidt. Skov er med andre ord nærmest lidt for tryg i sit ellers tungsindige og truende univers.

Kira Skov. 'May Your Mind Explode A Blossom Tree'. Album. Stunt/Sundance.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af