Palace Winter – solid indierock-showcase

Palace Winter – solid indierock-showcase
Foto: Mikkel Andersen

Carl Coleman og Caspar Hesselagers nyslåede projekt, Palace Winter, har haft lidt af en kometstart på karrieren i 2015 med en flot rost efterårs-ep, international bloghype i baglommen og senest en booking på den kommende sommers Roskilde Festival på horisonten. Deres få gigs her i årets lysfattige måneder er derfor en god chance for med egne øjne at se, what the fuzz is about, inden de dansk-australske indierockere måske for alvor stormer udlandet.

Aftenens aalborgensiske festivalkoncert på det lille koncert- og kultursted Huset bød ikke på de store overraskelser med en henholdsvis 40 minutter og syv numre lang sætliste, primært bestående af alle skæringerne fra ‘Medication’-ep’en samt et par nye. Selv om det københavnske band, som i liveformat er udvidet til en kvartet, havde en ny, og nogenlunde uprøvet trommeslager på taburetten, leverede de hele vejen igennem varen, åbnende med den blide ‘Stockholm’.

Der er ingen tvivl om, at Palace Winters store force især er deres flair for let krautrockende og hypnotisk catchy singler som ‘Time Machine’ og ‘Menton’, der også glimrede under denne koncert ved at true med at rydde Husets gulv for den klassiske caféopstilling med små runde borde omgivet af stole og give plads til et dansegulv – så svært er det at sidde stille til dem.

Den gæve aussie i front, Carl Coleman, slår umiddelbart en som en karismatisk og charmerende frontmand, men kiggede man nærmere efter, så var Hesselagers evige multitasking for alvor det imponerende element på scenen. Han håndterede, i mangel af en egentlig bassist i bandet, simultant bunden i lydbilledet, brede, drømmende synthflader og backingvokaler.

Huset skal også have ros for et ovenud flot og rumligt lydbillede, der bidrog til totaloplevelsen, og selv et lille kiks, hvor Coleman kom til at starte en sang ud i den forkerte toneart blev taget med et smil på læben og et ustækket gåpåmod.

Der skal derfor ikke lyde kritik herfra for den absolut solide og tilfredsstillende performance, men måske kunne man undertiden savne en tand mere uforudsigelighed og overraskelsesmoment i setliste såvel som levering. Palace Winter er endnu et purungt band, og aftenens koncert virkede mere som en showcase, der fungerer fint på en festival, men skal de begive sig ud på en tour med deres eget navn øverst på plakaten, skal der en lille smule mere til.

Læs anmeldelse: Palace Winter ‘Medication’

Palace Winter. Koncert. Northern Winter Beat, Huset.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af