Wet er soundtracket til dine kærestesorger: »Vi var alle sammen i sådan en postgraduate-depression«

Wet er soundtracket til dine kærestesorger: »Vi var alle sammen i sådan en postgraduate-depression«

Brooklyn-trioen rider på en bølge af medvind, men de minimalistiske popsange på deres debutalbum udspringer af en midt-20’er-krise.

Det er fristende at kategorisere Wet som endnu et smart Brooklyn-band. Den amerikanske trio har mødt hinanden på henholdsvis NYU’s prestigefulde musikskole og kunstskolen Cooper Union, og så ser de godt ud på den der helt afslappede måde med rodet hår og oversize sweatre, selv om jeg har fanget dem en tidlig mandag morgen på Skype.

Reality-megastjernen Kylie Jenner har udnævnt ’Don’t Wanna Be Your Girl’, Wets gennembrudshit fra deres debut-ep fra 2013, til et af sine yndlingsnumre, ligesom trioen både turnerede med Tobias Jesso Jr., London Grammar og Chvrches og scorede sig en forside på The Fader, inden de overhovedet havde udgivet debutalbummet ‘Don’t You’. Og så balancerer deres sensitive og minimalistiske sange perfekt mellem elektroniske elementer, en soulet følsomhed og syng med-venlige pophooks, så fans af alle genrer kan finde deres nye breakup-sang i Wets katalog.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Det er overfladen. I virkeligheden er Wet et band, bestående af tre venner fra Bostons forstæder, der blev til ud af kærestesorger og den frygtede alderskrise, der rammer de fleste frontalt i midt-20’erne, når det hele måske ikke kører så perfekt på skinner, som man havde forestillet sig i teenageårene.

»Vi var alle sammen i sådan en postgraduate-depression og flyttede ind i en lejlighed i Brooklyn i 2012«, fortæller sangeren Kelly Zutrau. »Ingen af os havde noget bedre at tage os til, og jeg havde virkelig brug for at komme ud med alle de negative tanker, efter jeg var gået igennem det her forfærdelige brud«.

Den eftertænksomme kunststuderende Zutrau begyndte derfor at skrive sine melankolske tekster på en autoharpe inspireret af idolet Cat Power, mens den Ableton- og produktionskyndige Joe Valle og Marty Sulkow, der har spillet i bands, siden han var lille, hurtigt sluttede sig til deres fælles veninde.

»Joe og jeg arbejdede med at reparere valgmaskiner i Boston. Det var virkelig ligegyldigt. Men de døde perioder giver også tid til at reflektere over, hvad du gerne vil. Jeg tror bare, vi alle sammen virkelig gerne vil lave musik i sin reneste form, der kan betyde noget for folk«, forklarer Sulkow.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Sidenhen blev Wet signet til giganten Columbia og har nu udgivet debutalbummet ’Don’t You’, hvor de tidlige breakup-sange blandes med friske numre, og hvor man kan mærke, at der er kommet retning på trioen. Zutrau er ikke længere styret af sit brud i sine tekster, og de før så minimalistiske produktioner er visse steder udbygget med cello, piano og strygere og danner et mere modent udtryk. For man kan trods alt ikke dvæle i sin midt-20’er-krise for evigt, som Zutrau pointerer:

»Vi har lagt sindssygt meget pres på os selv for at skabe noget musik, der er en debut værdig. Noget, der får mig til at føle, at det her er starten på noget nyt i mit liv. Vi er slet ikke der, hvor vi vil være endnu – man vil altid være dygtigere, sejere – men vi er godt på vej«.

Anmeldelse: Wet ‘Don’t You’

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af