Jacob Bellens og Kasper Bjørke: Dunkel disco fra et umage par

Jacob Bellens og Kasper Bjørke: Dunkel disco fra et umage par

Der er noget dejligt skævt ved matchet mellem Jacob Bellens og producer Kasper Bjørke. Den sky poet, der trisser rundt på Vesterbro og observerende holder (by)livet lidt på afstand møder den tjekkede dj og producer, som flyver verden rundt – altid en tidszone foran.

At de musikalsk går særdels godt i spænd gik op for de fleste på sidstnævntes single ’Lose Yourself to Jenny’, og særligt det veloplagte møde mellem Bellens’ karakteristiske vokal og Bjørkes elegante electropop virker til at have udstukket retningen for ’Polyester Skin’.

Det fornemmer man på ’Back To You’, der med sin rørende disco-melankoli og iørefaldende tilgængelighed rammer ganske rent. Det samme gør sig gældende på titelnummeret, der også rummer en både medrivende og ildevarslende eufori, der lugter lidt af kommende remixes og en appel til et elektronisk orienteret publikum, som Bjørke jo kender bedre end de fleste.

Der er i hvert fald en verden til forskel på ’Polyester Skin’s synthprægede bagtæppe til det helt anderledes, afdæmpede og organiske udtryk på de to foregående soloalbum. Og selv om Bellens’ historiefortælling måske til tider fortaber sig lidt i markante trommerytmer på de mange tempofyldte numre, er der stadig plads til den på mere afdæmpede skæringer som ’Untouchable’ og ’In the Lunar Light’.

Man sidder tilbage med indtrykket af, at Jacob Bellens har taget et spændende og markant musikalsk skridt fremad – et skridt, der har resulteret i en vellydende og aktuel popplade. Dog er det svært ikke at spekulere i, om han og makkeren Bjørke kunne have fået noget endnu mere interessant ud af at have gået til opgaven under et nyt fælles navn. Ikke fordi musikken kalder på sjove hatte og et kryptisk navn, men fordi mange af albummets ideer lyder som nogle, man gerne havde hørt blive taget endnu længere ud af en synthtangent.


Kort sagt:
I selskab med producer Kasper Bjørke har Jacob Bellens har taget et spændende og markant musikalsk skridt fremad på sin tredje soloplade – et skridt der har resulteret i en vellydende og aktuel popplade, hvor hans karakteristiske vokal serveres på en bund af elektronisk melankoli.

Læs også: Jacob Bellens tager på danmarksturné

Jacob Bellens. 'Polyester Skin'. Album. HFN/Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af