Prince var overalt på Coachella – LCD Soundsystem, Major Lazer m.fl. hyldede legenden

Prince var overalt på Coachella – LCD Soundsystem, Major Lazer m.fl. hyldede legenden

Som bekendt mistede vi i sidste uge et af musikkens helt store ikoner. Prince Rogers Nelson blev fundet død i sit hjem og efterlod musikverdenen i chok. Hyldesterne er naturligvis væltet ind til den afdøde popstjerne siden, hvilket naturligvis fortsatte hele weekenden under anden omgang af Coachella-festivalen.

Ice Cube dedikerede hele sin optræden til hans lilla højhed, mens Disclosure havde farvet deres karakteristisk optegnede ansigt lilla under ‘Latch’. Det berømte ‘Love Symbol’ kunne også spottes på alt fra Guns N’ Roses’ Duff McKagens bas til Joey Bad$$’ bagtæppe under rapperens cover af ‘1999’ forneden.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

#BadMon #JoeyBadAss #WavyAsFuck a small tribute to #Prince partying like it’s #1999 #Coachella2016 #CoachellaStage

En video slået op af BlackSheep_89 (@ovejanegra_89) den

Og cover-hyldesterne væltede faktisk ind hele weekenden. LCD Soundsystem farvede scenen lilla – bogstaveligt talt – og kastede sig ud i et cover af Prince-klassikeren ‘Controversy’ fra 1981-albummet af samme navn. James Murphy og co. mindedes under sidste uges Coachella-koncert også afdøde David Bowie, der blev husket med et cover af ‘Heroes’.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

R’n’b-sangeren Gallant sluttede sig til vennen Sufjan Stevens på scenen, hvor de sammen fremførte det nok største og mest velkendte hit ‘Purple Rain’ fra 1984-albummet af samme navn. Den fælles hyldest kan ses i sin helhed via nedenstående video. Under sin egen koncert havde Gallant også spillet et cover af ‘Diamonds and Pearls’ tidligere på dagen.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘I Would Die 4 U’ er ligeledes taget fra ‘Purple Rain’-albummet og blev fremført af Usher i weekenden, der var et smut forbi Major Lazers fest på hovedscenen søndag aften.

Popstjernen Ellie Goulding indledte også sit hit ‘Lights’ med et par – mildest talt – følte vers af ‘When Doves Cry’.

Den 76-årige soul og r’n’b-legende Mavis Stables var også parat med en dybfølt a cappella-version af ‘Purple Rain’, hvor hun forinden skulle have udtalt: »I går mistede jeg en kær ven, min søn. Jeg taler om Prince. Han var min engel«. Hvorefter hun skulle have bedt om et øjebliks stilhed.

‘Purple Rain’ var altså den helt store vinder blandt weekendens mange musikhyldester. Bruce Springsteen var ikke på programmet til årets Coachella, men den tragiske nyhed havde naturligvis heller ikke havde gået hans næsen forbi. Koncerten i Brooklyn blev nemlig åbnet med førnævnte megahit, hvilket heldigvis blev foreviget via nedenstående video. Springsteen sluttede den veloplagte hyldest med en sidste hilsen til sin afdøde musikkollega: »Prince, forever, God bless!«

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af