The Entrepreneurs: Her er vores fem vildeste koncertminder

The Entrepreneurs: Her er vores fem vildeste koncertminder
The Entrepreneurs på Roskilde Festival 2015. (Foto: Jonas Holmriis/Soundvenue)

Torsdag aften svinger The Entrepreneurs tourbussen forbi Stengade som en del af deres igangværende ‘Tony Rominger’-danmarksturné, der har bragt den danske trio forbi et utal af danske spillesteder i løbet af marts og april. Her fortæller rockgruppen om de vildeste koncertminder fra landevejen.

Spot festival 2015
»Vi havde en ret heftig Spot festival sidste år. Vi havde ikke eksisteret særlig længe på det tidspunkt, og der var ikke mange, der vidste, hvem vi var. Vi spillede fire koncerter på tre dage, og mens alle vores venner festede, tonsede vi rundt og skulle stille op til den næste koncert. Vores arbejde betalte sig, og koncerten på Radar fredag nat, hvor der var lige så mange i kø udenfor, som der var publikummer indenfor, er måske den bedste koncert, vi har spillet til dato, og den nat gik vi fra at være et lidt lolleren projekt til at tænke, at det her måske godt kunne blive til noget. Vi fejrede det i den famøse Radisson Bar med utroligt stive branchefolk til en symfoni af smadrede fadølsglas«.

Bilquizzer rundt i DK
»Det er vist noget, vi har nakket fra De Underjordiske, men vi ynder at lave quizzer om de byer, vi kører igennem på vej til koncerter. Der kan være spørgsmål om alt fra geografi over sport til spørgsmål af mere celeber karakter. Specielt vores Randers-quiz var glimrende!

På vores tur til Aalborg havde vi en bil, hvor der ved co-driver-pladsen var en af de der klassiske tourguide-mikrofoner. Vi fandt ud af, at Anders (bandets bassist, red.) havde en helt igennem gudsbenådet stemme som quizmaster, og det morede os en hel del.  Som I nok kan høre, er vi sgu nogle relativt rolige drenge, når en quiz i en bil kan ramme top fem. Der er ikke så mange rock’n’roll-smaddereskapader at fortælle om«.

Roskilde Festival 2015
»En sand ud-af-kroppen-oplevelse for at bruge en meget ringe kliché. Vi spillede sent om aftenen, og der var sindssygt mange mennesker (vi har hørt 5000). Inden koncerten gik vi hvileløse rundt bag scenen og fattede intet af, hvad folk sagde til os. Koncerten var vild. Det var som om alt var ganget med 1000 og folk var virkelig med os. Der havde vi lige 45 minutter, hvor vi følte os som de vildeste rockstjerner!«

Koncert i Hamborg 2014
»Vores anden koncert vi spillede overhovedet var i en nedlagt stationsbygning i Hamborg. Det var inden Jonas (trommeslager, red.) kom med i bandet, så vi havde Mathias’ lillebror, der normalt er sanger og guitarist, med på trommer. Han tævede det bedste, han havde lært, og det endte med at lilletrommen og trommestikker var smurt ind i blod, fordi han gentagende gange smadrede hænderne ned i trommerne. Helt klart det mest punkede show vi har spillet«.

Små smadrede shows
»Vi elsker omstillinger, og det betyder meget for os at kunne spille både store koncerter på store scener, men også helt små steder, der måske ikke engang er et spillested. Det bærer vores nuværende tour også præg af, og det synes vi er sejt.

Sidste år spillede vi en fredag i Tivoli, og om lørdagen spillede vi til en fest i et kollektiv på Amager, hvor der var 30 mennesker i et loftsrum. På mange måder var koncerten i kollektivet den mest vellykkede af de to«.

The Entrepreneurs spiller på årets Spot og Roskilde Festival. Tjek de sidste datoer af deres danmarksturné HER.

Læs anmeldelse: The Entrepreneurs ‘Tony Rominger’

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af