Portishead deler dyster video til tungt ABBA-cover – første track fra triphop-legenderne i syv år

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Da der for nyligt landede et nyt Portishead-nummer, var det nok de færreste, der havde knækket track-formlen. Triphop-legendernes første nye single i syv år (siden de i 2009 slap ‘Chase the Tear’ i kølvandet på 2008-albummet ‘Third’) var nemlig intet mindre end et cover af vores gode, gamle blå-gule venner: ABBA med ‘SOS’.

Det uventede covernummer, der blev anvendt på soundtracket til filmen ‘High-Rise’, er i passende tråd med nummerets melankolske tekst en dyster, minimalistisk omgang med særligt fokus på forsanger Beth Gibbons emotionelle vokal. Og den nye video er ganske tilsvarende: Et minimalistisk fuldlængde-shot af Gibbons i dystre, sort-hvide nuancer. Videoen ender med en mindre mavepuster i form af et citat fra den netop myrdede britiske politiker Jo Cox: »We have far mor in common than which divides us«.

Sidste år afslørede Portisheads Geoff Barrow desuden til Rolling Stone, at tiden nærmer sig for Bristol-gruppens efterfølger til ‘Third’: »I am calibrating my brain to Portishead mode and got some ideas of what I want to do there – at long last« (interviewet ligger ikke længere online). Gruppen skulle efter sigende have haft travlt med at rydde kalendrene, så det fjerde album kunne blive en realitet. De 11 år, der gik mellem album nummer to og tre in mente, ville et fjerde album i løbet af de næste par år også kun være passende.

Læs også: Roskilde Festival: 11 must see-oncerter ifølge Soundvenues anmeldere

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af