Roskilde Festival: Gents skabte veloplagt 80’er-magi på Countdown

4 6
Roskilde Festival: Gents skabte veloplagt 80’er-magi på Countdown

Scenen var passende badet i et backdrop af en pool og lyseblå palmer, da Gents spillede Countdown op med deres ekstremt 80’er-nostalgiske pop. Duoens dyrkelse af crooner-æstetik og energisk keyboardpop kunne meget vel have ageret soundtrack til ‘Miami Vice’, men heldigvis er oprigtigheden og spilleglæden i Gents’ univers så tydelig, at lyden ikke kammer over i kliché.

Countdown er formentlig en af de største scener, drengene hidtil har spillet på, men leveringen var selvsikker hele vejen igennem, hvor især Niels Fejerskov Juhl viste sig som en glimrende frontmand med mikrofonen dinglende nonchalant fra hænderne og en attitude, som om han kunne indtage en scene af enhver størrelse som det mest naturlige.

I løbet af koncerten var det især de mest kække numre fra debut-ep’en ‘Embrace the Future’, der fik gang i det danseglade publikum – for eksempel ‘Love is Tears’, hvis øjeblikkeligt catchy keyboard-tema blev nynnet heftigt af publikum, og ‘Whole New Life’. Stemningen kom til live takket være ikke mindst en solid bund fra den medbragte livetrommeslager og Theis Vesterløkkes arsenal af keyboards.

Monotonien kunne dog af og til lure om hjørnet, når man som Gents skærer alle sine sange over en stram 80’er-skabelon, men udstikkere som det veloplagte og spritnye Prefab Sprout-cover ‘Bonny’ – dedikeret til »de helt hurtige« blandt publikum – og den stadig fremragende debutsingle ‘Young Again’ satte en streg under, at en skamløs dyrkelse af forældrenes pladesamling sagtens kan få et ungt festivalpublikum i 2016 til at danse løs som til et pastelfarvet skolebal i 80’erne, når sangene er gode nok.

Læs også: Billedgalleri: Så er Roskilde Festival i gang!

Gents. Koncert. Roskilde Festival, Countdown.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af