Roskilde Festival: Her er fem koncerter du skal se tirsdag

Vi guider dagligt til de bedste koncertoplevelser på Roskilde Festival – tirsdag med bl.a. Khalazer på Street og Saveus.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Chinah

Den danske trio beviste for ganske nylig, at de er i storform med deres bløde cover af Ameries r’n’b-hit ’1 Thing’, som blev optaget til DR Output. Optagelsen er samtidig et vidnesbyrd om bandets live-evner, som angiveligt kommer til at hive en sikker sejr hjem på Countdown.

Bandets intime popmusik er inspireret af r’n’b’ens flow og formet efter minimalistiske principper, så der bliver plads til Fine Glindvads, ja, fine vokalmelodier, og det er ikke ufortjent, at det sofistikerede foretagende allerede har tilsneget sig en del international omtale.

Countdown
Tirsdag den 28. juni kl. 18.00

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. The Powpow

’Born 2 Fuck You Up’, ’Stick ’Em Roses Up Your Ass’ og ’What A Jerk-Off’: Titlerne på The Powpows sange er ikke til at tage fejl af, for der er ikke så meget at misforstå, eller forstå for den sags skyld. Nogle ville sige, at duoen har et attitudeproblem, og andre vil bare kalde det punk – og det er hvad, det er. Det er cocky og simpel rock’n’roll med trutmund og britpoppede stænk, som kæler bare en anelse mere for ørerne, end punk-biblen foreskriver. Og det er den evne til at kreere små hooklines, som gør The Powpow charmerende gode, hvilket de uden tvivl har tænkt sig at holde i hævd, når de nedlægger Rising.

Rising
Tirsdag den 28. juni kl. 18.30

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Khalazer

Khalazer spillede faktisk også på Roskilde Festival tilbage i 2012, men nu er de tilbage med et debutalbum i ryggen, som har fået den sindssyge titel ’Album’. Duoen, som består af rapperen Khal Allan og produceren Dr. Lazerlyde, er imidlertid mere end klar til at generobre Dyrskuepladsen, og de anser det slet ikke for nogen tilfældighed, at de skal spille på Street-scenen. For deres galaktiske hiphop er rimelig street, ifølge dem selv. Det legesyge 8-bit-sample-udtryk kombineret med Allans jonglerende flow og skarpe rim har allerede omgærdet projektet med kultagtig aura, og den skal de nok sætte fut i som fyr og flamme, når de står for opvarmningsdagenes (selverklærede) afslutningsfest på Street.

Street
Tirsdag den 28. juni kl. 20.00

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Katinka

Katinka Bjerregaard er bagkvinden bag aliasset Katinka, og hun er stemmen, der står for de poetiske danske linjer, der snor sig om de eksperimenterende og særlige popsange. Selv om hun blot har udgivet ep’er, virker det som om, der er nok at trække op fra mølposen hos den unge sangerinde, som bakkes op af et helt band i live-sammenhæng. Udtrykket er folkinspireret, men har ikke undset sig den moderne elektronik, som surfer ind hist og pist som let brusende synthbølger. Det overrumpler nu ikke intimiteten, som forstærkes af den ærlige lyrik og de umiddelbare skjaldeagtige melodier.

Rising
Tirsdag den 28. juni kl. 21.30

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Saveus

Han sug tog røven på hele Danmark, Martin Hedegaard, da han pludselig var tilbage med helt ny og selvkomponeret musik til P3 Guld. Hans kunstneriske eksil havde lønnet sig og affødt en voksen popsanger, som vi ikke kan komme udenom.

Saveus har netop udgivet sin første efterfølger til det vitale åbningsnummer ’Levitate Me’, og det er et bombastisk stykke popmusik med gospelkor, rave-bas og et voldsomt eksplosivt omkvæd. ’Everchanging’ har ikke snerten af knægtens jyske mådehold, og han har tidligere vist, at han kan stå distancen – og mere til – på en scene.

Countdown
Tirsdag den 28 juni kl. 22.30

Se hele vores dækning af Roskilde Festival HER.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af