Coldplay i Parken: Timet og tilrettelagt til følelsesstrengene

Coldplay i Parken: Timet og tilrettelagt til følelsesstrengene

I den udsolgte nationalarena havde publikum fået udleveret selvoplysende armbånd. Storskærmen viste instrukser til, hvordan man skulle betjene dem, men det skulle dog vise sig, at armbåndene automatisk tændte, slukkede og skiftede farve i takt med, at koncerten skred frem.

Et finurligt interaktivt element, som samtidig også var ganske symptomatisk for aftenens koncert. For selv om det så overvældende ud, da Parken oplystes af ca. 45.000 røde lys, da Coldplay satte i gang med den discopumpende ‘A Head Full of Dreams’, fremgik det også tydeligt, at armbåndene var rekvisitter, som indgik i et gennemkoreograferet show. Farven skiftede til gul (surprise!), da Chris Martin slog de indledende akkorder an i gennembrudshittet ‘Yellow’.

Mange artister har i løbet af året hyldet afdøde David Bowie ved at fortolke et af hans numre. Denne homage-trend fulgte Martin og co. med en version af ‘Heroes’, som desværre fremstod noget anonym.

Betydeligt bedre held havde Coldplay med at gøre deres eget materiale nærværende for forsamlingen, hvor de emotionelle sange gik rent ind. Om det var de forelskede kærester, som kyssede sig igennem ‘The Scientist’, eller venindeparret, der stortudende deltog i den bragende fællessang under ‘Fix You’. Coldplay berørte hele følelsesregisteret, og man var da heller ikke upåvirket over den kåde oprigtighed, der prægede Martins smil under den to timer lange koncert.

Uagtet deres status som et af klodens mest succesrige bands var det tydeligt (og glædeligt) at observere, hvordan Coldplay stadig gør en indsats ud af at connecte med deres fanskare. Der var to mindre scener fordelt i publikumshavet, hvor kvartetten leverede intime sæt og opfyldte et Instagrammet publikumsønske i form af ‘Shiver’.

De fine takter til trods gik der dog lige for meget stadion-staffage i den, når gruppen satte gang i deres mindre mindeværdige kompositioner tilsat adskillige skud fra konfettikanonerne. Billige tricks talte at bede publikum sætte sig ned og derefter hoppe op i takt med den opulente EDM-puls i ‘A Sky Full of Stars’, og da bandet anvendte dynamisk afveksling og byggede klimaks op igen under ‘Adventure of a Lifetime’.

Selv om Coldplay leverede en absolut godkendt præstation, gik behagesygen og forudsigeligheden ofte hånd i hånd med de bundsympatiske superstjerner under en koncert, som var visuelt overdådig, musikalsk medrivende og spillede på følelsesstrengene, men som også var timet og tilrettelagt ned til mindste detalje.

Læs også: Se Chris Martin og James Corden på roadtrip i ny omgang Carpool Karaoke

Coldplay. Koncert. Parken. Setliste A Head Full of DreamsYellowEvery Teardrop is a WaterfallThe ScientistBirdsParadise Always In My HeadPrincess of ChinaEverglowClocksCharlie BrownHymn for the WeekendFix YouHeroes (David Bowie cover)Viva la VidaAdventure of a LifetimeTil Kingdom ComeShiverGod Put a Smile On Your FaceAmazing DayA Sky Full of StarsUp & Up
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af