Frisk hiphop-beef: Anderson .Paak og Lil Yachty går i kødet på hinanden

Frisk hiphop-beef: Anderson .Paak og Lil Yachty går i kødet på hinanden
Anderson .Paak på Roskilde Festival i år. (Foto: Kasper Månsson/Soundvenue)

Disse dage er der rigeligt med kontroverser og diskussioner omkring hiphoppen som genrefænomen. Med mumlerappere som Young Thug og Future – og alle deres direkte eller indirekte ’afkom’ – er det et varmt emne, som flittigt tages op til revidering blandt genrens entusiaster.

Nogle mener, at gamle hiphop-dyder skal varetages omhyggeligt, mens andre er af den stik modsatte holdning. Den polariserende rapperfigur Lil Yachty, der er famøs for sin løse omgang med rap som genre, er i sidstnævnte båd. Faktisk har han åbent indrømmet, at han ikke tager genren særlig seriøst, hvilket blandt andet har ført ham i karambolage med den populære hiphop-radiostation Hot 97 med base i New York.

Nu ser det ud til, at Lil Yachty atter engang er kommet i hiphop-uføre for sine særlige meninger. I et nyligt interview med Billboard proklamerede den unge Atlanta-artist med de skrigrøde fletninger, at han ærligt talt ikke kunne opremse fem sange af hverken Tupac eller Notorious B.I.G., der af mange betragtes som to af genrens godfathers.

Dette fik Anderson .Paak, der anser sig selv for værende en student af hiphoppen, til at fare i flint. Der er ingen tvivl om hans hensigt, da han kort efter Billboard-interviewet tog til Twitter, selv om Lil Yachty ikke er nævnt ved navn.

»Spil ikke kæphøj på det faktum, at du ikke ved noget om hiphop-historie. Ægte kunstnere er først og fremmest studenter af (hiphop-, red.) spillet«.

Dette fik Lil Yachty til at tage til genmæle, også på Twitter – denne gang med en direkte henvendelse. Se udpluk af deres Twitter-duel nedenfor.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af