Vi rangerer: De seks bedste gæster på Travis Scotts ‘Birds in the Trap Sing McKnight’

Vi rangerer: De seks bedste gæster på Travis Scotts ‘Birds in the Trap Sing McKnight’

Travis Scotts nye album ’Birds in the Trap Sing McKnight’ vrimler med features. Faktisk er kun en enkelt ud af de i alt 14 sange feature-fri, og der er altså et hav af forskellige gæstevers at sondere.

Albummets anmeldelse kan du læse lige HER, men som en lille sidegevinst præsenterer vi her en kort rangering af de seks bedste gæstebidrag.

6. 21 Savage på ‘Outside’

23-årige 21 Savage fra Atlanta er måske ikke på manges læber i europæiske hiphop-kredse, men han er så småt ved at opbygge sig et barbarisk ry på tværs af Atlanten med sine autentiske grusomhedsfortællinger. På den caribiske ’Outside’ surfer han nonchalant og afventende på sangens bølge af olietrommer og får det ovenikøbet til at lyde som var det det nemmeste i verden.

5. Kid Cudi på ‘Through the Late Night’

‘Birds in the Trap Sing McKnight’ oser tykt og umiskendeligt af Kid Cudi-stimulus. Dette høres allerklarest i den skumringsbetonede ‘Through the Late Night’, hvor Cudi smertefuldt jamrer sig rusmiddelvæddet gennem både introen, omkvædet og et desorienteret patosvers. Det kan dårligt nok kaldes en gæstefeature, da Cudi tager højere krav på sangens ejerskab end Travis Scott selv.

4. Bryson Tiller på ‘First Take’

R’n’b-sanger/rapper Bryson Tiller fra Kentucky har det seneste år været i vælten i musikverdenen, ikke mindst på grund af sit nu platincertificerede debutalbum ’Trapsoul’. Derfor er det heller ikke underligt, at Travis Scott hidkalder Tillers karakteristiske croon på sjæleren ’First Take’, der takket være et inderligt gæstevers viser sig som et af albummets stærkeste sange.

3. The Weeknd på ‘Wonderful’

Det er intet under, at Travis Scott alligevel endte med at smide den otte måneder gamle ’Wonderful’ ind som albummets sidste track. Takket være The Weeknd, som er en hitmæcen af de helt store, bliver sangens radiopotentiale boostet til astronomiske højder med canadierens karakteristisk følsomme r’n’b-gjald, der velsigner albumlukkeren med groupie-beretninger.

2. André 3000 på ‘The Ends’

Sagnomspundne André 3000 er stadig bedst kendt som halvparten af den legendariske sydstatsduo Outkast, men han fortsætter ufortrødent sin fortræffelige feature-stime i 2016. Han forefaldt på sit helt eget track på Frank Oceans’ ’Blonde’, og på ’Birds in the Trap Sing McKnight’ er han tilbage med endnu en antændelig performance på albumåbneren ‘The Ends’, hvor han rapper om kap med Travis Scott. Spoiler: Scott taber.

1. Kendrick Lamar på ‘Goosebumps’

Kendrick Lamar og Travis Scott virker ikke umiddelbart som et perfekt match, men man blæses ikke desto mindre bagover af King Kendricks bidrag til ’Goosebumps’, som udgør et tungetvindende vers, der apropos sangtitlen netop sender myrepatterne på overarbejde. Foruden at nyde godt af et svimlende stilstudie i rapskematik og finurlig alliteration er man i denne omgang også vidne til en Lamar, der rammer langt højere – nærmest falsetsvævende – noter, end man er vant til at høre fra ham.

Alle sangene kan streames eksklusivt på Apple Music.

Læs anmeldelse: Travis Scott ‘Birds in the Trap Sing McKnight’

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af