‘Slumromantiker’: Emil Kruse byder både pop- og hiphopfolket op til dans

‘Slumromantiker’: Emil Kruse byder både pop- og hiphopfolket op til dans

Det er noget af et hamskifte, Emil Kruse har undergået, siden han som teenager bragede igennem undergrundslydmuren i Vangede-duoen Sleng med noget af det bedst producerede grime, Danmark nogensinde har præsteret.

Så man kunne faktisk godt tillade sig at have pænt høje forventninger til hans solodebut i eget navn, selv om han har udgivet en del musik under sit Aesthetic-alias. Så meget desto bedre er det, når forventningerne et langt stykke hen ad vejen blive indfriet.

De melodiøse vokalstrofer og den rullende 80’er-funkbas, der åbner ’Hvad det er’, er umiddelbart fængende, og jo mere man lytter til Emil Kruses syngende rap-præstation, jo mere bliver man egentlig i tvivl om, hvorvidt det er et parforhold eller en gryende musikkarriere, nummeret handler om det.

Den lyriske tvetydighed går igen på mange numre, og det er enormt forfriskende med noget dansk urban-musik, der for én gangs skylder lader en del op til lytterens fortolkning.

Emil Kruse har lagt den hårdtslående grime-rap på hylden til fordel for et stærkt melodiøst udtryk, der flere steder minder mere om sang. Det kommer bedst til udtryk på ep’ens stærkeste nummer ’Hvorhen’, hvor den afdæmpede og sfæriske house-æstetik går over i et lækkert breakbeat og agerer bund for Kruses vokalpræstationer, der har en naivitet i sine begrænsninger, men alligevel er fængslende. Det er rart med en sanger, der tør tro på sin stemmes kvaliteter uden partout at sovse den ind i autotune.

Men først og fremmest har Kruse bare komponeret en håndfuld rigtig gode sange, hvor håndværket er i orden.

Det er enkelt, som omkvædet på den regnvejrsvåde ’Ensom’ (»jeg kan se, at du er ensom / én som mig«), og udforskende, som på ’Alt for længe’ med gæstevisit fra Kå, hvor vokalerne virkelig får lov at stritte i alle retninger, mens den spacede funk flyder derudaf.

Udgangspunktet er hiphop, men på sin debut-ep byder Kruse både pop- og undergrundsfolket op til dans.


Kort sagt:
Emil Kruse har lagt grime på hylden, og selv om udgangspunktet er hiphop, byder rapperen på din debut-ep i eget navn både pop- og undergrundsfolket op til dans.

Emil Kruse. 'Slumromantiker'. Ep. Universal.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af