Leonard Cohen er død

Leonard Cohen er død
Foto: Evening Standard/Getty Images

»Jeg er klar til at dø. Jeg håber bare ikke, det er for ubehageligt«, udtalte Leonard Cohen for blot en lille måned siden i et interview med The New Yorker.

Nu er han borte. Således lyder det fra den legendariske sanger og poets officielle Facebook-side. I en efterfølgende meddelelse til Rolling Stone fra sønnen, Adam Cohen, beretter han, at Cohen i en alder af 82 blev fundet i sin lejlighed i Los Angeles.

Adam Cohen beskriver yderligere, at hans far var sovet fredfyldt ind »velvidende, at han havde færdiggjort, hvad han følte, var et af hans bedste album« – en henvisning til ‘You Want It Darker’, der landede for blot tre uger siden. Sønnen fortsætter: »Han skrev indtil sine sidste øjeblikke med sin unikke humor«.

‘You Want It Darker’ og det omtalte New Yorker-interview kom i kølvandet på døden af Cohens nære veninde og muse, Marianne Ihlen. Få dage inden Ihlens død skrev Cohen et brev til hende, som indeholdt følgende poetiske, men dystre ord: »Marianne, det er kommet til dette tidspunkt, hvor vi virkelig er så gamle, og vores kroppe falder fra hinanden, og jeg tror, jeg vil følge dig meget snart. Du må vide, jeg er så tæt bag dig, at hvis du strækker din hånd ud, tror jeg, du kan nå min«.

Cohen efterlader sig (foruden to børn) en diskografi bestående af 14 studiealbum, der strækker sig fra årene 1967, hvor han på ‘Songs of Leonard Cohen’ brød igennem med singlen ‘Suzanne’, indtil ‘You Want It Darker’. Han har desuden udgivet en omfattende række digtsamlinger samt to romaner.

Bedst kendes og huskes Cohen i populærkulturen for den udødelige, smukke klassiker ‘Hallelujah’ fra 1984, der sidenhen er blevet fortolket igen og igen af utallige kunstnere.

Læs også: Leonard Cohens fem bedste album

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af