Vic Mensa kalder Donald Trump for racist under optræden hos Jimmy Kimmel

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Vic Mensa er aldrig ræd for at dele sin uforbeholdne mening. I forbindelse med det netop overståede præsidentvalg på den anden side af Atlanten kom Chicago-rapperen tilbage i september med sit eget personlige stemmegrundlag, hvor han fortalte om den tragiske død, der overgik hans gode ven Laquan McDonald.

Mensa fik atter engang mulighed for at tilkendegive sin mening, da han slog et smut forbi Jimmy Kimmels talkshow dagen før det endelige valg. Her optrådte rapperen med sin sang ’16 Shots’, hvis tilblivelse opstod som følge af McDonalds tabte liv.

Opvisningen var et tydeligt statement: På scenen fik Mensa følgeskab af Blink-182-trommeslageren Travis Barker og backup-dansere i kampklædte politiuniformer, der hev og flåede i ham, ligesom han på falderebet afbrød musikken og proklamerede:

»I’m a young black man from Chicago and I’m tired of not being able to trust the police. I don’t want to see another 17-year-old kid like Laquan McDonald murdered in the street. (…) You don’t know our problems in Chicago, and you damn sure don’t speak for us. Tomorrow we have the biggest election of our lifetime. You gotta get out and vote against hate, because Donald Trump is a racist and if you don’t vote, racism wins«.

Til Mensas store ærgrelse – og mange andre musikeres og filmfolks – løb Trump dog med nattens præsidentsejr.

Læs også: Lady Gaga demonstrerer foran Trump Tower i New York

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af