Top Tracks: Her er ugens 10 bedste nye sange

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Nanna.B ‘Where Is the $$$?’

Det afgørende gennembrud kan vise sig som en svær egenskab for håbefulde artister, men det hjælper nok lidt på det at have Anderson .Paak som ven. Det kan den danske opkomling Nanna.B bryste sig af, efter hun rendte ind i .Paak under et ophold i Los Angeles, og nu står hun selv klar med sin nye single ’Where Is the $$$?’, der svæver i sit eget univers af percussion, funky underspillethed og alternativ r’n’b. Sangen stammer fra den kommende ep ’Lapis’, som tilvejebringes af Nanna.B selv med lidt hjælp fra Hukaos’ Tais.


2. J. Cole ‘Change’

J. Coles fjerde album, ‘4 Your Eyez Only’, udkom denne fredag, og vanen tro fortsætter North Carolina-rapperen sin kontemplative stil på højdepunktet ’Change’. Nummeret kredser om overgangen fra at være ung fyr til at blive fuldvoksen mand i både krop og sind. Selv om hårpragten aldrig har været mere vilter, er det den samme gamle tilbagelænede Cole, man her stifter tilbagevendende bekendtskab med.

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Céci ‘InsideOut’

Blot tre numre udgør Soundcloud-cv’et for danske Cecilie Dahlin, der går under aliasset Céci. Den 23-åriges metier er lige dele sart og dystert – og det er ikke noget hendes nyeste skud på stammen, ’InsideOut’, ændrer på. En nærmest industriel stortromme går her i kødet på sangerindens klardrømmende vokal, og tilsammen udgør de kontrasterende kadencer en yderst vellagret affære.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Kodie Shane feat. Lil Yachty ‘Sad’

Lil Yachtys nautiske navn stjæler disse tider egenhændigt mediebranchens rubrikker, men faktisk har den rødmossede rapper fra Atlanta også et helt Sailing Team bag sig. Et af medlemmerne er byfællen Kodie Shane på bare 18 år, der så småt er ved at udmærke sig som en artist i sin egen ret. Seneste forsøg herpå er singlen ’Sad’, der har Lil Yachty med på gæsteverset og i videoen, hvor han både spiller absurd psykiater og Shanes bedre halvdel. Lyden bærer præg af mere r’n’b og mindre trap-tyggegummibobler end Lil Boats typiske præferencer, hvilket klæder dem begge.


5. Post Malone ‘I Fall Apart’

Han ligner måske Riff Raffs yngre fætter, men Post Malone rummer meget mere end sine hiphop-braids og grillz. Det høres fornemt på ’I Fall Apart’ fra Malones netop udgivne debutalbum, ’Stoney’, der svælger sig i et genrebrydende himmelrum af både tung bas, et chipmunk-sample og Malones resignerede singer/songwriter-røst. Den fortvivlede ballade er produceret af Illangelo – en af The Weeknds mangeårige producere – og det har sjældent lydt bedre.

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Tom Tripp ‘Aurelia’

Tag dig ikke af demo-anmærkningen på Tom Tripps ’Aurelia’, for det står lysende klart, at denne 21-årige sanger fra London har talent. Muligvis forekommer det en anelse råt, men vokalen på ’Aurelia’ er på én og samme tid honningskarp og satinindsvøbt, mens produktionen med sin wonky synth, flossede guitar og møjsommelige trommespor minder om noget, den mystiske eremit Jai Paul kunne finde på.


7. Bonobo feat. Rhye ‘Break Apart’

Nogle gange går kunstneriske sammenlægninger bare op i en højere (og dog stadig beskeden) enhed. Netop en sådan er Bonobos seneste skæring, ’Break Apart’, hvorpå downtempo-produceren har hevet Rhye-forsangeren Mike Milosh med. Bundlinjen er intim, diskret og passer som fod i hose for begge kunstneres repertoire. Nummeret er anden forsmag på Bonobos kommende album ’Migration’, der lander 13. januar.

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Barselona ‘Mixtape 2’

Er du fan af det danske Vellness Plader-kollektiv, som vi tidligere har skrevet om, er Barselona-drengene formentlig noget for dig. Selv kalder den danske duo musikken for ‘brændvarm Barca-pop serveret med billige drinks’. Det er ikke helt ved siden af, og den selvbestaltede betegnelse er jo næppe en dårlig ting. I øjeblikket ligger Barselona nummer to på Det Elektriske Barometer med sangen ‘Barcelona’ (!), og selv om de før har udgivet et par singler, er ’Mixtape 2’ en samling splinternye numre. Det er blåøjet, bevidst upoleret og noget for sig selv.


9. Guldimund ‘Den sidste brik’

Efter at have opsagt rollen som bassist og sanger i bandet Tårn står Asger Nordtorp alias Guldimund på egne ben for blot anden gang med singlen ’Den sidste brik’. Hans højtravende vokal er i den grad intakt, men de rockromantiske anliggender har fået et mere underspillet efterslæb end på førstesinglen ’Vi krøller og smelter’ fra tidligere i år. Med inspiration fra forrige århundredes store romaner, som blev udgivet del for del i fordums tidsskrifter, er singlen led i et større værk ved navn ’Så er det vel bare det…?’, der fremadrettet udgives bid for bid som føljeton – 17 numre i alt bliver det til.

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. Ryan Adams ‘Do You Still Love Me?’

Nok var Ryan Adams’ seneste værk ét langt Taylor Swift-coveralbum, men det stoppede ikke singer/songwriteren fra at tilføre sangene et godt skud Springsteen-rock. Den fritsvævende og ubekymrede seksstrengsmusik fører han nu videre på singlen ’Do You Still Love Me?’, der agerer første forvarsel på hans nyligt annoncerede album ’Prisoner’, der lander 17. februar.

Følg Soundvenues Top Tracks-playliste via Spotify HER.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af