Breakin’ Sound 2017: Molina fortæller om fem store inspirationskilder – fra Kate Bush til Aphex Twin

I denne uge sætter vi fokus på lyden af 2017, og på vores liste over de 10 mest lovende navne i Danmark finder man blandt andre Molina. Her fortæller kvinden bag – producer og sangerinde Rebecca Molina – om fem musikalske nedslagspunkter, som har været store inspirationskilder gennem livet.
Breakin’ Sound 2017: Molina fortæller om fem store inspirationskilder – fra Kate Bush til Aphex Twin
Foto: Ida Dorthea
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Martin Dupont album ’Hot Paradox’

»Det er et fransk act fra start-80’erne. Musikken har stort set reverb på alle sporene. Det får lyden til at være rungende, storladen og i princippet egentlig ekstremt rodet! Men det går mig lige i hjertet på mig. Jeg ved sku ikke, der er bare noget over valgene af lyde, call and response-vokalerne og måden, melodierne bliver skrevet på, som tiltaler mig. Jeg har det sådan, at jeg ville ønske, at det var mig, der havde skrevet det album«.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Broadcast ‘Subject to the ladder’

»Trish Keenans vokal er jeg utroligt inspireret af. Hun synger fuldstændigt rent og underspillet. Det er det underspillede, jeg især fanges af, da jeg stadig fornemmer en inderlighed og power«.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Aphex Twin ‘Selected Ambient Works 85-92’

»Han er kort sagt grunden til, at jeg begyndte at lave elektronisk musik. Aphex Twin var min første inspirationskilde, da jeg som 14-årig opdagede ham på Youtube!«


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Fad Gadget

»Han var blandt andet den første, der signede til Mute Records, som også har andre artister jeg lytter meget til (New Order, Depeche Mode etc.) Han døde desværre i 2002. Lige med ham, så er jeg faktisk mest inspireret af hans energi og lyden af hans vokal, når han synger«.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Kate Bush ‘Wuthering Heights’

»Den minder mig om at være barn og danse rundt i stuen med min mor! Jeg får sku et sug i maven, hver eneste gang jeg hører den. For mig er akkorderne og melodistemmen/vokalen skrevet sådan, at det lyder spændende for hver eneste takt, der bliver slået an, og det er røvfedt. Og så elsker jeg hendes diva-attitude, selv om hun danser rundt i engleomgivelser«.

Læs også: Breakin’ Sound 2017: De 10 mest lovende danske navne

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af