Se de nominerede til årets Nordic Music Prize – fra Danmark deltager Bisse, Værket og CTM

Se de nominerede til årets Nordic Music Prize – fra Danmark deltager Bisse, Værket og CTM
Foto: Cathrine Ertmann

Den tilbagevendende Nordic Music Prize har netop offentliggjort årets nominerede. Prisen, der er inspireret af den britiske Mercury Music Prize, kårer hvert år det bedste nordiske album med ønsket om at sætte international fokus på nordisk musikliv og hædre albummet som kunstform.

Det danske bidrag i år er tre stærke kandidater i form af CTM med ‘Suite for a Young Girl’, Værket med ‘Jealousy Hits’ og Bisse med ‘Højlandet’. Svenskerne har ellers løbet med prisen hele tre gange, så vi krydser fingre for årets danske nominerede.

Initiativet til prisen startede i 2010 og består af en jury med journalister og anmeldere fra musikmiljøet i alle de nordiske lande. Tidligere vindere tæller Goran Kajes (SE), First Aid Kit (SE), The Knife (SE), Mirel Wagner (FI) og sidste års vinder Band of Gold (N). Ja, Danmark mangler altså endnu at tage hæderen med hjem.

Traditionen tro bliver prisen uddelt under musikfestivalen by:Larm i Oslo, den 2. marts i år.

Den samlede liste over de nominerede er:
Jenny Hval ‘Blood Bitch’ (NO)
Nosizwe ‘In Fragments’ (NO)
Skúli Sverrison, Hilmar Jensson og Arve Henriksen ‘Saumur’ (IS)
Jóhann Jóhannsson ‘Arrival (Original Motion Picture Soundtrack)’(IS)
Mikko Joensuu ‘Amen 2’ (FI)
Oranssi pazuzu ‘Värätheliljä’ (FI)
The Hearing ‘Adrian’ (FI)
Cherrie ‘Sherihan’ (SVE)
Kornél Kovács ‘The Bells’ (SVE)
CTM ‘Suite for a Young Girl’ (DK)
Værket ‘Jealousy Hits’ (DK)
Bisse ‘Højlandet’ (DK)

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af