Roger Waters overvejer at fremføre Pink Floyds ‘The Wall’ ved grænsen mellem USA og Mexico

Roger Waters overvejer at fremføre Pink Floyds ‘The Wall’ ved grænsen mellem USA og Mexico

Roger Waters fra Pink Floyd har fundet, at bandets kompositioner på ‘The Wall’ (1979) pludselig vækker genklang påny i nutidens politiske billede.

Waters overvejer derfor nu at afholde en koncert ved grænsen til Mexico, hvor han skulle spille det klassiske album som en protest mod Trumps ønske om at adskille de to lande med en mur. Albummet, der ellers er skrevet som et eksempel på, hvad der sker, hvis man som menneske sætter mentale mure op for at beskytte sig selv, får derved nye allegoriske nuancer i denne tid.

Ifølge AFP har Waters udtalt følgende om værket: »Det er meget relevant nu med Trump og al hans snak om at bygge mure og skabe så meget fjendskab som muligt mellem racer og religioner«.

Dog mener han, at det kræver en periode, hvor folk får øjnene op for, hvad der er ved at ske, før end en sådan koncert kan finde sted.

Han fortsatte herefter med en opfordring til sine kollegaer om at stå imod overfor den voksende højrefløj: »Musik er et legitimt sted at give udtryk for sin protest, og musikere har en ret og en pligt til at åbne munden og sige fra«.

Roger Waters har før optrådt med ‘The Wall’ i en lignende politisk kontekst ved en koncert i Berlin tilbage i 1990, på det sted hvor muren tidligere havde stået. Han arbejder i øjeblikket på sit første soloalbum i 25 år med titlen ‘Is This The Life We Want’, om hvilket han har sagt: »Én del tur på et flyvende tæppe, én del politisk rant og én del kvaler«.

Hertil optrådte Rogers i 2016 til legende-festivalen Desert Trip, hvor han blandt andet havde visuals med sætninger som »Trump is a pig«.

Læs også: En måned i Det Hvide Hus: Hør de 12 bedste anti-Trump-sange

Foto: Frazer Harrison/Getty Images.
Foto: Frazer Harrison/Getty Images.

 

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af