Top Tracks: Her er ugens otte bedste nye sange

Den forgange uge har budt på masser af godt nyt fra både ind- og udland – vi har samlet de bedste sange her.
Top Tracks: Her er ugens otte bedste nye sange
School of X. (Foto: Dennis Morton)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Moonbase feat. Anderson Paak ‘It Don’t Matter’

Vi er vant til at høre Anderson .Paak over groovy, soulede og funky kompositioner, så det er interessant at høre den musikalske gavtyv over noget lidt hårdere. Der er i den grad mere attitude på den nye single fra australske Nick Luke aka Moonbase, der får .Paak til at lyde som en soldat, der er klar til at løbe op fra skyttegraven med fråde om munden.


Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. School of X ’Words’

School of X rammer dybt ned i et universalt dilemma med denne drømmende elektroniske kreation. Hovedtemaet er dualisme i en tekst, der ifølge Rasmus Littauer selv »handler om, hvordan man meget gerne vil beholde det, man har, men samtidig har et voldsomt behov for noget andet«. ‘Words’ er School of X’s anden officielle single, og det tegner bestemt lovende for det danske projekt.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Dirty Projectors feat. Dawn Richard ‘Cool Your Heart’

‘Cool Your Heart’ er nyeste single fra Dirty Projectors, hvor frontmand David Longstreth lader vokalen stå side om side med Dawn Richards’ bløde soulstemme på denne poppede og interessante komposition. Solange har været medforfatter på nummeret, og det er lige før, man kan høre det i de karakteristiske vokalspor.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Guldimund ’Øjne Der Skriger’

Asger Nordtorp er manden bag ‘Guldimund’ (og tidligere bassist og sanger i bandet ‘Tårn’), som udgiver sine sange til værket ‘Så det er vel bare det…?’ i føljeton-format – styk for styk. ‘Øjne der skriger’ er seneste nummer i rækken og leverer endnu engang en veludført komposition når poetiske ord forenes med klimprende rock i en nærværende og tumlende dynamik.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Blue Navy ’Love Game’

Danske Andrew Osachi aka Blue Navy er bare 19 år, men han har ikke desto mindre lige præsteret denne glimrende debutsingle med tilhørende video. Drake-inspirationen er ikke til at tage fejl af, men vi synes nu alligevel, at hans ‘Love Game’ er en ganske gennemført sag tilført et temmelig uimodståelig bounce – og så skulle der være mere på vej fra rapperen i 2017.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Kå ’Være sådan her’

Du kender ham måske som gæst på Emil Kruses ’Alt for længe’ fra sidste års ’Slumromantiker’-ep, men nu er Kailash William Chatterjee aka klar til at skyde sin egen karriere i gang. Han har lavet musik i mange år, men ’Være sådan her’ virker som et officielt startskud for den 24-årige producer og rapper. Det eftertænksomme og mildt elektroniske hiphop-track (med produktion af Kruse) kom ud via Karrierekanonen i midten af januar, men har i denne uge fået sin egen musikvideo.


Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Yellow Days ’Go Home’

Yellow Days er blot 17-årige George van den Broeks projekt, og han udgav debut-ep’en ‘Harmless Melodies’ tilbage i november måned. Den unge musiker har en intens og mørk vokal, der på én gang er melankolsk og sælsomt dragende i diverse tiltalende, disede produktioner. Sådan var det på ‘Harmless Melodies’, og sådan fortsætter det på den nye single ‘Go Home’, der gør det klart, at det er værd at holde øje med den unge brite.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Charly Bliss ’Glitter’

Newyorker-bandet Charly Bliss har tidligere gjordt sig bemærket med singlen ‘Ruby’, og nu er de på banen med endnu en. ‘Glitter’ serverer energisk rock på overfladen og skjuler de mere dystre budskaber i teksten, hvilket egentlig er et ganske fint format. Tracket er inspireret af kærlighedens komplikationer og handler eftersigende om det problematiske ved »at date en person, som er for meget ligesom dig selv«. Rockbandet udgiver deres debutalbum ‘Guppy’ den 21. april.

Følg Soundvenues Top Tracks-playliste via Spotify HER.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af