Louis Rustum: 11 sange der har defineret mig

Han har holdt sig i studiet siden 2015, men nu er r’n’b-sangeren fra Hukaos-kollektivet klar til næste kapitel i karrieren med ep’en ’Classified’, som udkommer fredag i denne uge. Her fortæller Louis Rustum om 11 sange, der har præget hans musikalske liv.
Louis Rustum: 11 sange der har defineret mig
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Den første sang jeg kan huske gjorde et indtryk:
The Beatles ’In My Life’

»Min far har altid været helt vild med The Beatles, så hver gang, vi var ude at køre lange ture som små, så ville vi høre deres sange på et kassettebånd. Det har virkelig sat sig fast. Lige den her sang forbinder jeg med følelsen af en overvældende glæde, hvor jeg pludselig forstod, at meningen med sange er at skabe minder med dem, for at de kan give mening. Efter jeg indså det, eksploderede mit hoved ret hurtigt, og det nummer har fulgt mig lige siden en tur igennem Sydfrankrig med familien«.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Sangen jeg forbinder med mit barndomshjem:
Khaled ’Sahra’

»Jeg kommer fra et hjem med virkelig meget musik. Både musik mine forældre havde samlet fra deres ungdom, men også musik, min farmor sendte over til os. Jeg har et helt tydeligt minde af, hvordan den her plade spillede konstant derhjemme, og hvordan jeg altid ville danse rundt, mens jeg havde min egen fest i min egen lille verden. Det er jo stadig virkelig fedt, og når jeg hører det i dag, så kan jeg sagtens se, hvad det var, jeg elskede ved det«.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Min yndlingssang i folkeskolen:
2Pac ’Skandalouz’

»Det var i folkeskolen, at jeg virkelig forelskede mig i hiphop og begravede mig i hele historien for at få et ordentligt indblik i det. At høre det her nummer på vej til skole kunne altid gøre dagen bedre. Jeg elskede 2Pac, fordi han havde nerven til at gøre alt, hvad der lige faldt ham ind. Og så kunne man både høre ham på vej hjem fra skolen og til festerne, hvilket var befriende i modsætning til alt det New York-rap, som jeg ellers var meget optaget af«.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Sangen der gav mig lyst til at blive musiker:
N.E.R.D. ’Run to the Sun’

»Denne her plade ændrede virkelig meget for mit syn på, hvordan musik kan udføres. Jeg blev første gang introduceret til det, da ’Provider’ en dag kom på MTV, hvilket slog mig helt ud. Bare Pharrells charme og meget naturlige udtryk gav mig følelsen af, at alle kan træde frem, hvis bare man hviler i sig selv. Denne her sang var dråben, der fik alt til at flyde over for mig, fordi jeg i forvejen var fascineret af historiefortælling. Men med denne her var det noget helt specielt, fordi alt virkede så nærværende og nede på jorden«.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Sangen der giver mig gåsehud hver gang:
Kelela ’Cherry Coffee’

»De bedste sange er dem, hvor jeg føler, jeg bliver snakket til gennem artistens vokal og tekst. Altså hvor et menneske jeg holder af eller et minde bliver kommunikeret gennem musikken. Så bliver jeg ført gennem en følelse, jeg ikke selv har kontrol over, men lærer stadig noget nyt. Kelelas stemme er så blid, at man kun kan smelte sammen – som om hun er lige ved siden af og hvisker dig ind i øret. Hun bliver pludselig din ven, fordi hendes nærvær er så tydeligt«.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

En sang, hvis tekstunivers slår mig bagover:
Sade ’Love is Stronger Than Pride’

»Jeg bliver ved med at nævne denne her sang. Der ikke er noget, den kan sammenlignes med for mig. Da jeg hørte den for første gang, gik der så mange ting op for mig, at jeg igen var ved at eksplodere af glæde over de nye døre, der blev åbnet. »I won’t pretend that I intend to stop living«, er en vanvittig måde at starte et nummer på, fordi det inviterer alle, der har været forelskede, ind i fordybelse. Hun har en evne til at levere sine beskeder på en så beroligende og fortrolig facon, at jeg kun kan overgive mig en omfavnende forløsning«.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Sangen jeg sætter på, når jeg er ked af det:
Gil Scott-Heron ’The Needles Eye’

»Én ting, jeg har lært, er, at man ikke altid skal overgive sig til det melankolske, bare fordi det er fristende. Jeg går baglæns, hvis jeg både skal være ked af det og høre på andre, der kede af det. Så hellere bruge tiden på noget, der kan sætte nye tanker i gang«.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

En sang der giver mig lyst til at arbejde hårdere:
Jorge Ben Jor ’Oba, La Vem Ela’

»Det her sætter altid gang i mig, når min dag er blevet lang. Jeg bliver altid mindet om, at jeg godt lige kan give det sidste skub endnu bedre, når jeg sætter den på. Jeg tror, det er selve tempoet og den fremadrettede stil, der bliver holdt hele vejen igennem. Virkelig en god måde at starte en tidlig og grå morgen på«.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Mit yndlingsnummer af et Hukaos-medlem (ikke af mig selv):
Karl William ’Placebo’

»Det er ærlig talt svært at vælge, for der er så mange sange, som vi deler minder sammen med. Men da drengene kom hjem fra en sommerhustur og viste det her, kunne jeg slet ikke være i mig selv af ren stolthed. At kunne forene smerte og glæde på en så smuk måde er stadig ubegribeligt for mig. Karl har en evne til sætte ord på følelser, som jeg ikke altid er bevidst om, at jeg har, og i denne her bliver jeg altid kastet ud i et limbo af at knække totalt sammen samtidig med at værdsætte livet til fulde. Hvilket jeg aldrig har hørt nogen andre gøre på samme måde«.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Sangen jeg ville ønske, jeg havde lavet:
Michael Jackson ’Break of Dawn’

»Det er så gennemført, at det næsten er umuligt nogensinde at gentage. Så alle burde bare bruge den som en gulerod for at blive bedre«.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

En sang jeg også hører om 50 år:
Slum Village ’2U4U’

»Den perfekte sang til pensionistlivet et varmt sted. Hele pladen ender nok med at blive spillet ret højt, når jeg bliver gammel«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af