Roskilde Festival: Her er de største overraskelser i spilleplanen

Roskilde Festival: Her er de største overraskelser i spilleplanen
Foto: Benjamin Lund/Soundvenue

Spilleplanen til årets Roskilde Festival er landet, og som altid gemmer oversigten på en række overraskelser.

Hvem spiller tidligt? Hvem spiller sent? Og hvilke scener er blevet tildelt de kunstnere, hvis placering ikke var (nogenlunde) givet på forhånd?

Vi giver her et overblik over spilleplanens største overraskelser samt en række placeringer og spilletider, som er værd at give ekstra opmærksomhed.

Onsdag

Warpaint spiller Arena
Den introverte rockkvartet spillede godt nok på Avalon i 2014, men det er altså ikke fordi, amerikanerne er blevet meget større siden da. Der er stor forskel på Avalon og så Arena, som umiddelbart virker til at være en placering, der skyder lidt over målet.

Torsdag

Nas indtager først Orange Scene kl 01.30
Legenden giver en (meget) sen koncert på festivalens største scene.

Nicolas Jaar på Apollo
I bund og grund hører Nicolas Jaar jo hjemme på Apollo, og torsdagsprogrammet på Arena var forudbestemt til at blive ekstremt pakket. Måske dette punkt mest af alt handler om, at Jaar i min optik har fortjent at være et navn, som kan fylde Arena-teltet. 

Royal Blood spiller Orange
Orange-programmet torsdag var ikke 100 procent givet på forhånd, men med Nas i ligningen var der kun én plads tilbage, som altså er tilfaldet den britiske rockduo. Andre navne, der potentielt var i spil: Future Islands, The Jesus and Mary Chain og Erasure.

Princess Nokia giver nattekoncert
Vores forsidenavn spiller en af de helt sene Roskilde-koncerter, når hun rammer Pavilion 02.15. Hvilket et eller andet sted passer ret perfekt til hendes hektiske koncertsil.

The xx fik det perfekte tidspunkt
Tre generte briter på Orange Scene kan gå begge veje, men kl. 22.30 virker som det mest ideelle tidspunkt, The xx overhovedet kunne få stillet til rådighed.

Future Islands på Arena  – men om dagen
Den elskværdige synthpop-trio fik Arena – det er godt. Men det er lidt ærgerligt, at de spiller ’allerede’ kl. 16.00. Future Islands spillede på Roskilde Festival i 2014, og dengang var de oprindeligt sat til kl. 13.00 – efter ’protester’ fra publikum blev de dog rykket til 01.00 samme dag og holdt en sublim nattefest på Avalon. Arena er godt nok overdækket, men det er umiddelbart et band, der fungerer bedst efter mørkets frembrud.

Fredag

Lorde på Arena
Lorde er vel på papiret et Orange-navn, men koncerten bliver helt sikkert en bedre oplevelse på Arena – en faktor, bookerne også tager højde for (samme gælder med Solange). Hertil var fredagens fire Orange-navne faktisk annonceret med Sean Kuti, Father John Misty, Foo Fighters og Den Sorte Skole, men nu er Lordes Arena-placering altså på papir.

The Avalanches på Apollo
Roskilde har jagtet de australske sample-magikere i et godt stykke tid, og et kort øjeblik kunne man fristes til at tænke i en Arena-koncert. Men Apollo virker som det rigtige valg.

AV AV AV holder nattefest
Er man stadig i live, så bliver det her fedt. Eloq, Unkwon, DJ Er Du Dum Eller Hvad og en række gæster på Apollo 02.30.

Tinashe på Arena
Den amerikanske r’n’b-sangerinde må have været svær at placere. Lidt for stor til Avalon, lidt for lille til Arena – valget er faldet på sidstnævnte.

Lørdag

Emil Stabil på Arena
Say whut? Stort ansvar.

Moderat/Modeselektor lukker Orange ’allerede’ 00.30
De seneste år har lukkekoncerten på Orange været henholdsvis 01.30 (Suspekt) og 01.00 (LCD Soundsystem), men det er en rigtig god ting, at Roskilde Festival i år har rykket slutbraget lidt frem i programmet.

The Lumineers på Orange
Jeg var blevet mindre overrasket, hvis de amerikanske folkrockere havde fået Arena. Men med de tre headlinere (Tribe/Arcade Fire/Modeselektor-Moderat) er det også lørdagens lidt utaknemlige Orange-placering. Det havde været synd at give den plads til Sort Sol, der har fået en fornem tjans med at lukke Arena ned kl 02.00.

Kellermensch på Arena
De åbnede Orange Scene i 2012, men åbningskoncerten på festivalens største scene er alligevel noget andet – den gives oftest til lovende danske navne, som får et skulderklap. Er Arena anno 2017 en lidt for stor scene for det danske rockband? Det vil tiden vise.

Læs også: Roskilde-planen: De 10 værste overlap

Læs også: Roskilde fuldender årets program med fem nye navne – Nas på Orange

Læs også: Roskilde Festival afslører årets spilleplan

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af