Communions på Spot Festival: Stålsat perfektionisme og 35 fantastiske minutter

Communions på Spot Festival: Stålsat perfektionisme og 35 fantastiske minutter

Publikum stod på nakken af hinanden for at fange Communions på et tætpakket Voxhall. Københavnerne snød dels Spot Festival for deres tilstedeværelse sidste år, og dels har de i mellemtiden begået debutalbummet ‘Blue’. Det var derfor oplagt, at folk var ekstra sultne efter at se kometerne, og at det mundede ud i én af de allermest tætpakkede stunder på Voxhall under festivalens første dag.

Fra første strofe af den i anledningen forlængede udgave af bandets kronjuvel af en sang, ‘Forget It’s A Dream’, slog Communions fast, at de efterhånden er et af landets mest disciplinerede livebands. Der var en stålsat perfektionisme og orientering mod de små detaljer at spore i hvert eneste af bandets kollektive hjerteslag på scenen.

Tilsammen gjorde kvartetten også mine bekymringer om, at det nye, glattere materiale fra ‘Blue’ ville tynge deres æstetik, til skamme. I live-aftapningen fik selv smådvaske skæringer som ‘Midnight Child’, der ellers ikke rager synderligt op på albummet, ny saft og kraft og ikke mindst den smule kant, man ellers kunne gribe sig selv i at savne.

Og det var et fantastisk snapshot af hele narrativet om Communions’ respektaftvingende raketfart mod tinderne at høre ‘Summer’s Oath’ i en billedskøn levering, hvor selv de ivrende gulvtam-tilløb, der virkede helt uopnåelige for trommeslager Frederik Lind Köppen for få år tilbage, da de debuterede på Spot i 2014, bare sad lige i skabet.

Men alting har en ende, og det virkede som, at det kom bag på bandet, da de efter syv numre og 35 minutter – en mager servering, men ikke desto mindre par for the course på en showcase-festival som Spot – måtte sende hundeøjne efter koncertafviklerne, som replicerede skuffende med beklagende skuldertræk. Communions måtte derfor gå slukørede af scenen i en sky af buh-råb, som selvfølgelig åbenlyst ikke var henvendt til dem, men til de arrangører, der ikke gav sig en tøddel. Sådan er det, men hvilke 35 minutter, åh!

Læs anmeldelse: Spot Festival: First Hate beviste, at de har formatet til de store scener

Læs anmeldelse: Benal på Spot Festival: Hiphoppen overvandt veloursæderne

Communions. Koncert. Spot Festival, Voxhall.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af