»Pretty sure it’s honest« – afvæbnende rockcharme til Modest på Spot Festival

»Pretty sure it’s honest« – afvæbnende rockcharme til Modest på Spot Festival

Succes og anerkendelse hos genremæssige sjælefrænder som Communions og Yung har givet mangt et ensemble med hang til dissonante guitarer og vrængede vokaler blod på tanden. Heriblandt også de lokale ungersvende Modest, som fredag eftermiddag gav en glimrende opvisning i sådanne takter.

Med gnistrende solopartier på guitarerne, galopperende trommer og hæs intens stemmeføring af forsanger/bassist Julius Lykke, lå det til højrebenet at drage paralleller til byfællerne Yung, men Modest både kan og vil mere, hvilket rumklangsindsvøbte og twang’ede passager gav fint udtryk for. De smægtende guitarlinjer i ‘Dugout’ sikrede, at den korte opvisning i Modests dyder blev skudt godt ud af starthullerne, og at guitarerne ikke altid helt stemte gav såmænd blot koncerten en afvæbnende og umiddelbar charme.

Aarhus sprudler ikke alene af musikalsk talentmasse, men det tæt befolkede rum på Double Rainbow viste desuden publikumsloyalitet til at støtte op om skævt klingende og catchy rock. Det var bekræftende at se, hvordan smilene var ligeså brede og anerkendende foran som på scenen.

At gruppen ikke kun begår sig i hurtige knaldperler var den mere afdæmpede ‘Pride’ et glimrende eksempel på. Nummeret udmærker sig med hooklinjen »Pretty sure it’s honest« – en erklæring, man ikke var i tvivl om.

Modest er stadig i deres vår og har således tiden for sig til at fremdyrke et endnu mere personligt udtryk. Potentialet er der i hvert fald – denne fredag serveret fokuseret og med en medrivende energi.

Læs også: Spot Festival: De 10 bedste koncerter vi så fredag

Modest. Koncert. Spot Festival, Double Rainbow.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af