Roskilde Festival: Monti tog røven på alt og alle

Roskilde Festival: Monti tog røven på alt og alle

»Vi er Monti. Er I klar til at gå amok?«

Med de ord indtog Sebastian Bang Monti og hans festfordrende entourage af et band festivalen og var i 45 minutter her, der og alle vegne – på scenen og rundt i deres ellers noget begrænsede bagkatalog.

Efter en forsinket og lidt rodet start, fandt de seks aarhusianske gutter sig hurtigt til rette i deres univers af overdrevet dekadence og humoristiske oneliners: »You are not into monogamy, I think I won the lottery«.

Flankeret af rockede intermezzoer og psykedeliske visuals, der underbyggede den kontrastfyldte stemning i settet, følte frontmanden sig fri nok til at knappe en bajer op, imens han rappede ’Fall Back’ sammen med både publikum og en insisterende stortromme. Den unge rapper fik hurtigt publikum med sig, ikke mindst på grund den nerve, som kombinationen af bestialsk vildskab og nervøsitet skabte.

Dele af crowden foran Countdown-scenen reagerede instinktivt på Montis legesyge flow og diabolske rapstil og hoppede, dansede og prøvede at skråle synkront med frontmanden. Andre zonede ud til bandets jazzede, tilbagelænede take på oldschool hiphop. Selv pantsamlerne stoppede op og filmede scenen, der hen mod slutningen af koncerten lignede et kælderværelse i en forstad til Smilets By.

»Det her var vores mødom. Vi er seks drenge fra Aarhus«, sluttede Sebastian Bang Monti, tydeligt påvirket af lige at have leveret en magtdemonstration som debuterende festivalband.

Oversigt: Her er alle vores anmeldelser fra Roskilde Festival

Monti. Koncert. Roskilde Festival, Countdown.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af