Det skal du opleve til Strøm Festival – fra rave til rulledisko

Strøm ruller i år for 11. gang, og den elektroniske festival står bag koncerter, fester, workshops og events spredt over København fra den 2.-5. august. Vi har samlet en håndfuld anbefalinger.
Det skal du opleve til Strøm Festival – fra rave til rulledisko
Kenton Slash Demon på Distortion Ø, 2016. (Foto: Sophus Wolf/Soundvenue)

1. Koncerterne

Det er ikke helt til at vide, hvad der kommer til at ske, når Kenton Slash Demon giver koncert i KBH Volume på fredag. Den elektroniske duo har slået sig sammen med arkitekterne Lenschow & Pihlmann til en unik omtræden, der har til (delvist) formål at bygge bro mellem musik og arkitektur.

Silas Moldenhawer og Jonas Kenton bliver omringet af en form for stålkonstruktion, som er koblet til en række maskiner på scenen, som altså bliver en aktiv del af aftenens optræden – hvordan det rent praktisk kommer til at foregå, er man nok nødt til at troppe op for at se, og derudover har Kenton Slash Demon lovet at spille helt nyt materiale til lejligheden. Så der er altså flere gode grunde til at kigge forbi.

Fra der opsatte til det mere uformelle, for Strøm vender også tilbage med Red Roof-arrangementet på toppen af DGI-byen, hvor der er live-optrædener fra Sekuoia og Be Svendsen, mens blandt andre Saint Cava og Djuma Soundsystem er på som dj’s.

Læs mere om Kenton Slash Demon-koncerten HER.

Læs mere om Red Roof-arrangementet HER.

2. Festerne

Elektronisk musik er naturligvis også lig med fest, og til årets Strøm har festivalen lanceret et spritnyt rave-koncept, hvor tre vidt forskellige aktører fra klubscenen holder hof henholdsvis torsdag, fredag og lørdag i KPH Volume.

Torsdag den 3. august – EDM og i særdeleshed trap fra Riotville Records og navne som Pegboard Nerds, Zookeepers, Snavs og The Frederik.

Fredag den 4. august – holdet fra Footwork (kendt fra fra deres fester på Sigurdsgade og i Pumpehuset) sørger for disco, house og et pakket dansegulv.

Lørdag den 5. august – Fast Forward Productions har stået for en række 90’er-inspirerede raves forskellige steder i København, og fredag står KPH Volume for skud. Forvent techno for alle pengene.

Strøm Rulledisko i 2015. (Foto: Victor Jones/Soundvenue)

3. Rulleskøjterne

Rulledisko som fænomen var på sit højeste i 70’erne og 80’erne, da discoen huserede, men konceptet holder stadig, hvis man spørger Strøm. For tredje år i træk vender eventet nu tilbage til Kødbyen, hvor man onsdag kan spænde oneliners (eller hvis det skal være helt old school, side-by-sides) på fødderne og glide ubekymret hen ad asfalten til varm, blød og funky disco.

Rulleskøjter kan lejes, hvis de gamle er smidt ud, og til at servere musikken har festivalen booket amerikanske Ge-ology og danske Mikkel Brask, som ikke kommer til at spille ‘Saturday Night Live’-soundtracket, men i stedet har fyldt pladetaskerne med sjældne discoperler. Så håber vi bare på sol fra oven.

Når benene er ømme er der traditionen tro efterfester på henholdsvis Bakken, Jolene og Mesteren & Lærlingen.

Læs mere om årets rulledisko HER.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af