Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange

Ugen har budt på masser af ny musik – stort og småt, dansk og udenlandsk. Vi giver dig et overblik over de bedste nye numre her.
Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange
Saba.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Morgan Saint ’You’

Til trods for, at Morgan Saint er et helt nyt ansigt i spillet, imponerer hun gevaldigt med debutsinglen ’You’. Sangerinden fra New York beskriver selv sin lyd som moody pop, hvilket da også er det indtryk, man får af det mildt hjemsøgende nummer. ’You’ er første snas fra Saints kommende debut-ep, ’17 HERO’, der endnu ikke er datolagt.


2. Julien Baker ’Appointments’

En nærmest naturstridig overbevisning emmer ud af unge Julien Bakers sårbare folkmusik, og nu følger den blot 21-årige singer/songwriter fra Tennessee sit fortræffelige debutalbum op med den lige så fortræffelige single ’Appointments’. Sammen med nummeret følger en annoncering af albumtoeren ’Turn Out the Lights’, som Baker egenhændigt har skrevet og produceret. ’Turn Out the Lights’ er ude den 27. oktober.

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Dream Wife ’Fire’

De er opkaldt efter en rom-com helt tilbage fra 1953, men der er ikke meget rørstrømsk over trioen Dream Wife, der gav opvisning på Roskilde Festival sidste år. Punkpigernes seneste skæring, ’Fire’, er navngivet både efter deres ildsymboliserende stjernetegn (skytten, skytten og løven) og nummerets flammende riff, der agerer fuckfinger til konventioner. ’Fire’ går forud for en ep af samme navn, der endnu ikke har udgivelsesdato.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Lil Peep ’Awful Things’

Lil Peeps generiske Soundcloud-navn er efterhånden en metervare i hiphop, men 20-årige Gustav Åhr fra New York er alt andet end en medløber. Forleden udgav han debutalbummet ’Come Over When You’re Sober Pt. 1’, der måske bedst betegnes som emo-trap. Peeps søsyge ambiance af bestrålet vokal, reverb-guitarer og raslende hi-hats skæver nemlig både til hiphop og 00’ernes emorock, og det er ’Awful Things’ et fremragende eksempel på.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. LCD Soundsystem ’Tonite’

Med LCD Soundsystems første album i syv år, ’American Dream’, inden for den overskuelige horisont, har James Murphy nu delt endnu en forsmag fra pladen. ’Tonite’ er en boblende sag bestående af spacy 80’er-synth og livskloge linjer med dertilhørende 80’er-nostalgi på billedsiden. ’American Dream’ udkommer den 1. september.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Lomelda ’From Here’

USA’s sydstater kan et eller andet, når det kommer til at forme kompetente singer/songwritere, men deres store, golde landskaber foranlediger også en ensomhed i musikken. Hannah Read alias Lomelda beviser til gengæld på den skrøbelige ’From Here’, at afsondring ikke nødvendigvis er en dårlig ting. Singlen stammer fra texanerens kommende album, ’Thx’, der rammer hylderne den 8. september.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Brockhampton ‘Junky’

Brockhampton spilder tydeligvis ingen tid. Sidste uge – blot to måneder efter debuten ’Saturation’ – delte det brogede hiphopkollektiv en forsmag på efterfølgeren ’Saturation II’, og nu teaser de igen albummet med singlen ’Junky’. På vanlig manér er lyden dejligt skæv, mens musikvideoen atter engang er instrueret af frontmanden Kevin Abstract. Nå ja, og så lander ’Saturation II’ allerede den 25. august.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Céci ’Tight’

Cécis lige dele sarte og dystre electropop begyndte sidste år at svaje flaget for den London-baserede danskers talent. Nu står Cecilie Dahlin igen klar med nyt materiale, denne gang den glitchede ’Tight’, der er et mindre stilstudie i DIY-kreativitet. Nummeret er både skrevet, produceret og visualiseret af Céci selv, og som parentesen i videoen antyder, kan vi forvente mere af samme skuffe.


Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. Saba ’There You Go’

Trods en stærk tilknytning til Chance the Rapper insisterer Saba fra Chicagos West Side-kvarter at stå på egne ben. Sidste år kom han ud med debutalbummet ’Bucket List Project’, der oser af organisk klingende toner af både soul, jazz og trap – en lyd, han nu viderebroderer på med den smooth ’There You Go’.


10. Moody ’Karma’

Som en af de tre vindere af DR’s KarriereKanonen, der fik lov at spille på dette års Smukfest, slap 22-årige Moody (borgerligt navn Josefine Moody) fredag sin første single i kølvandet på karriere-boostet. Hendes funkede og gyldne ’Karma’ er laber electro-r’n’b, der svælger sig i nattelivsstemning og kredser om det store spring at turde forfølge sine drømme betingelsesløst.

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Følg Soundvenues Top Tracks-playliste via Spotify HER.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af