Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – OVO-fløde og svensk attitude-r’n’b

Ugen har budt på masser af ny musik – stort og småt, dansk og udenlandsk. Vi giver dig et overblik over de bedste nye numre her.
Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – OVO-fløde og svensk attitude-r’n’b
Tommy Genesis.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Majid Jordan feat. dvsn ’My Imagination’

Drakes OVO-label har vanen tro et par projekter på tegnebrættet denne oktober, eftersom både Majid Jordan og dvsn har albumtoere på trapperne. Og hvilken bedre måde at hylde det på end at sende en slowburner i æteren, der skvulper rundt i begge duoers optøende r’n’b? ’My Imagination’ stammer fra Majid Jordans kommende ’The Space Between’, der udkommer den 27. oktober, mens dvsn’s ditto, ’Morning After’, udkommer den 13.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Chance the Rapper feat. Daniel Caesar (uden titel)

Chance the Rapper har det ofte med at henrive med sine live-optrædener i diverse talkshows, så selvfølgelig var hans seneste visit hos Stephen Colberts ’The Late Show’ ingen undtagelse. Denne gang hev den eksuberante Chicago-rapper r’n’b-opkomlingen Daniel Caesar med på et endnu uudgivet og navneløst track, som over Caesars neddroslede guitarklimpren rangler sig gennem en fantastisk, samfundsrevsende tankestrøm. Seancen toppes selvfølgelig af med trompet og korsang.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Tan ’Panorama’

Bag det københavnske electroprojekt Tan står Mathias Riis og Andreas Bengtsen. Sidstnævnte er med i De Underjordiske, men her er der ikke rock på progammet, for duoens deliriske ’Panorama’ syrer ud i ætsende synth og et klubbet beat, der lige så vel kunne have figureret på soundtracket til ’Drive’. Selv forklarer de, at singlen lyder som en »lunken Piña Colada spiket med MDMA«.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Cherrie feat Z.E ’För Evigt’

Med hensyn til urbanmusik er vi her i kongeriget så gode til både at skue over Atlanten og indenlands, at vi ofte glemmer vores nabolands talenter inden for genren. Derfor slår vi nu et slag for den svenske sanger/rapper Cherrie, som har somaliske rødder. ’För Evigt’ med gæsterapperen Z.E er en attitudebepakket r’n’b-sag a la salig Aaliyah, der spædes op med svulstigt banger-potentiale. Nummeret hylder ghettotilværelsen, som Cherrie kender alt til.

Få et lynkursus i norsk og svensk rap lige HER.


Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Melis ’Sober (Over You)’

Det kan som bekendt være sin sag at komme sig over kærestesorger. Et blødende hjerte kan dog som regel kureres med behørig musik, og her viser Melis’ sitrende breakup-single sig som et eksemplarisk bud. Sangen stammer fra den Berlin/Prag-baserede sangerindes ep ’Parallels’, som er hendes første soloprojekt efter bruddet fra popgruppen IYES.


6. Young Thug & Carnage ’Liger’

Young Thugs endeløse foretagsomhed har ført ham ud i en ret så interessant samgang med produceren Carnage, der blandt har drejet knapper for Lil Uzi Vert, ASAP Ferg og Lil Yachty. På den orgelhuggende ’Liger’ indgår trap-connaisseurerne i en teksturmættet symbiose, der bringer det bedste frem i begge parter. ’Liger’ er fra duoens nye ’Young Martha’-ep, der er første led i en trilogi på samme måde som Thugs ’Slime Season’-mixtapes.

Hør sangen på Spotify HER.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Nilüfer Yanya ‘Baby Luv’

22-årige Nilüfer Yanya er stadig blot en novice i musikalsk cv-forstand, men hendes ferme minimalisme på ’Baby Luv’ lader absolut ikke meget tilbage at ønske. Det er imponerende, hvor meget London-sangerinden opnår med et repeterende hook, dødsimple guitarakkorder og en subtilt funklende synth, der passer sig selv bagerst i lydbilledet.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. The Weather Station ‘You and I (on the Other Side of the World)’

Det teatralske er ikke umiddelbart Tamara Lindeman aka The Weather Stations foretrukne kop te. Alligevel tyr den jordnære singer/songwriter fra Toronto til et fyrsteligt strygerarrangement på sin nyeste folkballade ’You and I (on the Other Side of the World)’, der kulminerer fabelagtigt kort efter sangens mellempunkt. Singlen løber forud for sangerindens selvbetitlede album, der slippes den 6. oktober.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. Marshall Cecil ‘Going Up / Going Down’

Et helt nyt navn på den danske musikscene er trioen Marshall Cecil, der denne uge lanceres med debutsinglen ’Going Up / Going Down’. Nummeret deles både i navn og komposition op i to, da det ifølge forsanger Daniel Abraham er en »bekymringsmeditation, der starter i det håbløse og ender i det ekstatiske«. Singlen bebuder Marshall Cecils debutprojekt ’Heady’, der lander til november, og ledsages af en billedside fremstillet af Céleste Nshimiyimana og Jacob Schill. Treenigheden spiller live for første gang den 11. oktober, når de gæster Huset-KBH.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. Tommy Genesis ‘Tommy’

Vancouver-rapperen Tommy Genesis spillede på dette års Distortion, og nu vender hun tilbage med første smugkig ind til hendes næste projekt. På den punkede forløber ’Tommy’ flekser Genesis den stridslystne halvdel af sin dualistiske persona over en pandemisk, Atlanta-influeret bund af trommehindesprængende bas og en brandalarm-synth, der giver hendes løsrevne og ondartede levering kamp til stregen om, hvad der lyder mest manisk.

Følg Soundvenues Top Tracks-playliste via Spotify HER.

Læs også: Her er syv helt nye album, du skal høre i dag

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af