Nelson Can viser stor diversitet med 18 minutters imponerende fokuseret sangskrivning

Nelson Can viser stor diversitet med 18 minutters imponerende fokuseret sangskrivning
Nelson Can.

Nelson Can har udviklet sig fra at være en aarhusiansk riot grrrl-gruppe med lokalappeal til et seriøst band med udlandsdrømme. Energi og underspillet humor er ikke længere nok for de tre kvinder. Det er til stadighed mere melodisk og poleret, og det resulterer nu i trioens hidtil bedste samt mest diverse udgivelse.

Diversiteten ligger i sangskrivningen. Ep’ens åbner ’Break Down Your Walls’ lyder som et rocket take på Lordes debutalbum. ’Downtown’ er en dyster, tilbageholden rocksang, der kunne have fundet sin plads på et Warpaint album, mens der på ’Miracle’ bydes på et electropunket dansebeat med popomkvæd.

’Move Forward’ og ’Stonewall Frank’ er tættere på bandet oprindelige, garagerockede udgangspunkt, hvor den gamle The Kills-sammenligning straks byder sig til. Endelige lyder den korte og fremragende ’You Are Digging Your Grave’ som vokalblues minus de udadreagerende tendenser.

Det lyder måske som om, at Nelson Can prøver at blæse med mel i munden, men det gør de nu ingenlunde. ’EP3’ er fint bundet sammen af den spartanske instrumentering og bandets produktionsvalg. Trommerne og basen fylder ikke meget, men det der bydes ind med gavner altid.

Tilbage står Selina Gins vokal, der ofte får lov at brede sig ud over lydbilledet med adskillige lag og effekter, der får det til at virke mere storladent, end instrumenteringen lægger op til. Tidligere havde dette nok ikke virket for Nelson Can, men med det større fokus på melodierne går det denne gang rent hjem.

Det er en retfærdig bekymring, om de poppede tendenser på sigt underminerer garagerockens energi. Men på dette korte udspil er det ikke tilfældet, og det er svært ikke at glæde sig over bandets udvikling.


Kort sagt:
Nelson Can leverer med ’EP3’ 18 minutters imponerende fokuseret sangskrivning. Der er ingen overflødige elementer, men den slags mådehold, som oftest kommer med sangskrivningserfaring. Samtidig er der en diversitet, der viser, at bandets sangskrivningspalet har udvidet sig. For første gang glæder man sig for alvor til at høre, hvad Nelson Can har tænkt sig at gøre næste gang.

Nelson Can. 'EP3'. Ep. Alcopop! Records.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af