Nicki Minaj fremhæver sexisme i hiphop: »Kvinder må arbejde dobbelt så hårdt«

Nicki Minaj fremhæver sexisme i hiphop: »Kvinder må arbejde dobbelt så hårdt«
Nicki Minaj. (Foto: Nicholas Hunt/Getty Images)

Atlanta-rapperen Russ omtalte i går Nicki Minaj som en musiker, der ikke får den respekt, hun fortjener – både på Twitter og i et interview med Tidal. Som svar på kommentaren kom Minaj selv til tasterne i løbet af i nat for at sætte fokus på, hvordan det generelt er et problem i hiphop, at kvinder ikke bliver mødt med samme respekt, som mænd gør.

Minaj startede på Twitter med at takke Russ får de rosende ord, hvorefter hun tweetede: »På alle områder må kvinder arbejde dobbelt så hårdt for at få bare halvdelen af den respekt, deres mandlige kolleger får«. Hun uddybede derefter sin påstand: »De store musikere har samarbejdet med Drake, Kendrick og J Cole, fordi de er dope MC’s. Dem, der samarbejder med Nicki, gør det fordi nogen holder en pistol mod deres hoved«, efterfulgt af opgivende smileys.

Hun afslutter sin kritik med et syv år gammelt tweet af Kendrick Lamar, hvor han påpeger, at det primært er mænd, der hader hendes musik. Hertil skriver hun: »Det her er så sigende. Og skræmmende. Jeg ville være nødt til at tage baggy pants og vandrestøvler på, for at mænd ville give mig ros«.

Se de omtalte tweets herunder:

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af