Standard Xclusive: Bobby Shams’ ‘Blå’ giver os Ukendt Kunstner-vibes

Standard Xclusive: Bobby Shams’ ‘Blå’ giver os Ukendt Kunstner-vibes
Bobby Shams.

Vanen tro byder et nyt afsnit af Standard – Soundvenues hiphop-podcast på en eksklusiv premiere af et dansk rap-track, og denne gang er ingen undtagelse.

Siden Ukendt Kunstner gik på pension, har der ikke ligefrem været en overflod af rappere, der forbinder skarp, lyrisk præcision med gadefortællinger.

Derfor falder Bobby Shams første track ’Blå’ på et tørt sted – der er næsten lidt ’Stein Bagger’ over hans blanding af tunge beats, skarpe flows og gennemførte tekster. Og det har manglet.

’Blå’ er det første, vi hører fra projektet Bobby Shams, men faktisk har rapperen bag tracket før udgivet musik under navnet Babak Vakili. Dengang lavede han lyrisk kompleks politisk hiphop, og de dyder har han altså taget ind i det nye, mere gadeorienterede univers.

»Jeg prøver at vise to sider af samme sag. Toppen og bunden. Hele ideen er at beskrive, hvordan en magtfuld person, der er på toppen af verden, kan være ligeså korrupt og kriminel, som ham vi kender fra gaden og fordømmer. De ser bare forskellige ud. Men hvis man tager politikeren og giver ham hoodie på – som jeg prøver på ’Blå’ – hvordan adskiller han sig så fra den kriminelle?«, udtaler rapperen til Soundvenue.

Bobby Shams’ ’Blå’ udkommer officielt den 27. oktober, men nummeret havde eksklusivt premiere i det nye afsnit af Standard – Soundvenues hiphop-podcast, der er ude nu.

Nummeret kan høres omkring 43:20 inde i podcasten (men vi anbefaler selvfølgelig, at du lytter til det hele).

Hør Bobby Shams’ ’Blå’ i Standard via iTunes HER.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af