Cigarettes After Sex i Lille Vega: Momenter af magi

Cigarettes After Sex i Lille Vega: Momenter af magi
Cigarettes After Sex i Lille Vega. (Foto: Thomas Rasmussen/Soundvenue)

2017 blev året, hvor Cigarettes After Sex slog igennem. Fuldt fortjent, idet debutalbummets stilsikre og dragende dreampop – vædet af romantik og melankoli – viser, at ankermand Greg Gonzales er helt bevidst om og har fuldt styr på virkemidler og udtryk.

Men med hype og succes følger også en pris, og i denne uge havde Gonzales og hans tre væbnere påbegyndt deres Europaturné og samtidig fløjet tilbage til USA for at lave live-radiosessions. Det var derfor et noget mørbanket Cigarettes After Sex, som indtog scenen lørdag aften til stor applaus i et udsolgt Lille Vega.

Lørdag aften er også stunden for de romantiske, og der var en del kærestepar at spotte blandt publikum. De lod sig tydeligvis tryllebinde af det flotte lydbillede, hvor instrumenterne var glimrende afbalanceret i forhold til hinanden og Gonzales’ vokal.

At holde fokus og koncentration var omvendt en udfordring for andre i salen, idet der i takt med, at koncerten skred frem, bredte sig en rastløs stemning og en stadigt tiltagende knevren.

Et ufrivilligt akkompagnement, men som én blandt publikum bemærkede: »Det er jo skidegod musik, der egner sig til at blive hørt derhjemme med et glas rødvin i sofaen.«

(Foto: Thomas Rasmussen/Soundvenue)

Et kritikpunkt, som i en vis udstrækning også havde sin validitet, eftersom Cigarettes After Sex i koncertkonteksten ikke gjorde noget for at lade deres melodier transcendere de indspillede versioner, hvor vi fik serveret en 1:1-opførsel. Det fungerede glimrende i ‘Sweet’ og ‘Each Time You Fall In Love’, hvor lydmanden fortjener stor ros for at accentuere fremdriften og kreere et gradvist fyldigere lydbillede i takt med at sangene foldede sig ud.

Om det skyldtes den megen rejseaktivitet skal være usagt, men Cigarettes After Sex fremstod i hvert fald som et noget statisk og karismaforladt ensemble. Gonzales havde ikke megen interaktion med publikum og bag konsekvent lukkede øjne lod han sig svømme ind i musikken.

Det var derfor fint spottet af lysmanden i momenter at sløre musikerne, hvilket satte stemningen i fokus. Under ‘Keep On Loving You’, ‘Nothing’s Gonna Hurt You Baby’ og ‘Apocalypse’ følte man sig nærmest hensat til The Roadhouse i ‘Twin Peaks’, hvor de sfæriske toner ville være mere end idéelle.

På Vesterbro denne november lørdag blev vi trakteret med den magi, Cigarettes After Sex allerede har præsteret på deres udgivelser, men heller ikke mere end det.

Læs albumanmeldelse: Cigarettes After Sex ‘Cigarettes After Sex’

Cigarettes After Sex. Koncert. Lille Vega.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af