Jack Whites nye sang befinder sig et sted mellem fusionsjazz og James Brown – hør ‘Corporation’

Jack Whites nye sang befinder sig et sted mellem fusionsjazz og James Brown – hør ‘Corporation’
Jack White.

Jack White udgiver snart sit tredje soloalbum, ‘Boarding House Reach’ (23. marts), og han har indtil videre gjort det klart, at han går i en helt ny retning på denne udgivelse, hvilket er en trend, der fortsætter på det nyeste nummer, ‘Corporation’.

På de to første singler, ‘Connected By Love’ og ‘Respect Commander’ trådte han væk fra garagerocken, dog stadig med sin genkendelige guitarlyd på begge numre. Her arbejdede han med lyde fra gospel, soul og IDM, og på ‘Corporation’ udvider han kun listen over genrer, der inkorporeres på det kommende album.

‘Corporation’ starter som en rå omgang fusionsjazz a la det, Herbie Hancock, Frank Zappa og Miles Davis mestrede i 70’erne. Groovet er ubenægteligt, og Jack Whites guitar står overraskende godt til denne akkordstruktur, der ellers er ulig noget, han nogensinde før har arbejdet med.

Halvvejs igennem sangen bryder han dog groovet ned, så kun rytmesektionen står tilbage, og så begynder White at talesynge med publikum i bedste James Brown-stil. Når James Brown gjorde det, handlede det oftest om at feste eller at sige fra overfor undertrykkelse. Jack Whites tekst handler om noget helt andet, nemlig at starte et firma.

Er det kapitalismekritik? Er det en hyldest til entreprenøren? Det er i alle fald en uventet drejning for Jack White, selv om han fra starten lovede os, at ‘Boarding House Reach’ ville være »en bizar en«.

Læs også: Jack White træder væk fra garagerocken på to nye sange – se videoen til ‘Connected By Love’

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af