Jack White træder væk fra garagerocken på to nye sange – se videoen til ‘Connected By Love’

Jack White træder væk fra garagerocken på to nye sange – se videoen til ‘Connected By Love’
Jack White.

Allerede i november kunne vi meddele, at Jack Whites tredje soloalbum efter eget udsagn var »praktisk talt færdigt«. Alligevel har det siden da været relativt stille med nyt fra den amerikanske rockveteran. Nu giver han os så albummets første single, ‘Connected By Love’ med en tilhørende video. Oven i det har han delt sangens B-side, ‘Respect Commander’, og offentliggjort albummets titel, ‘Boarding House Reach’.

Jack White havde lige fra starten lovet os, at den kommende plade ville blive »en bizar en«, og hvis de to nye sange er toneangivende for resten af albummet, var det ikke noget, han sagde for sjov.

‘Connected By Love’ er uden tvivl den mest normale af de to, men det er stadig noget af en afstikker for White, især i forhold til, at vi har at gøre med førstesinglen. Mens den ganske vist starter med en skarp fuzzy guitar, bliver tempoet hurtigt skruet ned, og sangen udvikler sig til noget hen af en spirituel soulsang, der trækker rødder tilbage til 60’ernes store soulsangere såsom Sam Cooke og Otis Redding.

Senere i sangen dukker noget så aparte som en orgelsolo op. Den leder direkte ind i en guitarsolo, men selv her ser vi en afstikker fra Whites typiske stil. Selv om hans skramlede teknik på guitaren er genkendelig, er kompositionen på soloen mere som noget, Prince kunne have fundet på til en af sine store ballader. Lyden bliver for alvor saftig i soloens klimaks, hvor orgelet vender tilbage i flot samspil med guitaren.

At en så atypisk sang som ‘Connected By Love’ får lov til at være single, kan næsten kun betyde, at resten af albummet er endnu mere anderledes. Det tyder singlens B-side, ‘Respect Commander’ i hvert fald på. Ligesom med ‘Connected By Love’ er det svært at kalde det for en rocksang, men den er i det hele taget ikke let at genreplacere. Den første halvdel lyder mest af alt som et dronet IDM-nummer, der er blevet tilsat Jack White på elektrisk guitar. Halvvejs igennem transformerer det sig på relativt elegant vis til en lettere traditionelt struktureret bluessang, dog med stribevis af farverige elektroniske effekter tilsat i lydbilledet.

Jack Whites to soloalbum, ‘Blunderbuss’ fra 2012 og ‘Lazaretto’ fra 2014, var begge vældig solide rockplader, men han trak ikke sin lyd i særlig nye retninger i forhold til, hvad han allerede havde præsenteret os for med The White Stripes, The Raconteurs og The Dead Weather. Efter at have lyttet til ‘Connected By Love’ og ‘Respect Commander’ kan det dog tyde på, at vi med ‘Boarding House Reach’ endelig får defineret en unik sololyd for White.

Læs anmeldelse: Jack White, ‘Lazaretto’

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af