Jack White om rockens status i 2018: »Rockmusik har brug for et skud nyt, ungt blod«

Jack White om rockens status i 2018: »Rockmusik har brug for et skud nyt, ungt blod«
Jack White.

Rocken bliver efterhånden erklæret død i tide og utide – senest da det kom frem, at hiphop var den mest lyttede genre i USA i 2017.

I et interview med den amerikanske radiostation KROQ blev Jack White spurgt, hvad han tænkte om det lave antal rockkunstnere på årets amerikanske festivalplakater. White svarede følgende:

»Rockmusik har brug for et skud nyt, ungt blod for at blæse alle omkuld lige nu. Jeg tror, det er under opsejling […], og det sker om lidt. Jeg synes, det er godt. Siden rockmusikkens fødsel, har der ca. hvert tiende eller tolvte år været et friskt pust og et nyt skud af, hvad man kan kalde en punk-attitude eller noget i den dur. En vildskab. Det hele går amok i et par år, så bliver det mere diskret, og så skal man vente på, at den næste bølge kommer, og folk for alvor bliver begejstrede og råber op om det igen«.

Jack White har selv søgt at følge denne tankegang og sørget for at forny sin musik på de seneste singler fra hans kommende album, ‘Boarding House Reach’. Her har han blandet gospel-soul, IDM-blues og funky fusionsjazz ind i hans guitardrevne rockmusik – hvis man da i det hele taget kan kalde dem for rockmusik.

Læs også: Jack Whites nye sang befinder sig et sted mellem fusionsjazz og James Brown – hør ‘Corporation’

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af