Se Common og Andrea Day spille ‘Stand Up For Something’ til Oscars – med ti aktivister på scenen

Se Common og Andrea Day spille ‘Stand Up For Something’ til Oscars – med ti aktivister på scenen
Common og Andrea Day til Oscar-overrækningen 2018. (Foto: Kevin Winter/Getty Images)

Det var et ekstremt politisk ladet optræden, Common og Andrea Day gav til nattens Oscar-ceremoni. Efter at den altid skarpe og politisk bevidste komiker Dave Chapelle havde introduceret dem, spillede de ‘Stand Up For Something’ fra ‘Marshall’-soundtracket og tacklede emner som Trump, våbenkontrol, feminisme og immigration.

En stor mundfuld med andre ord, men hvis man ikke kan lave en vidtfavnende og ambitiøs politisk gestus til Oscars, hvornår så?

Filmen ‘Marshall’, hvor sangen altså kommer fra, handler om Thurgood Marshall, der var den første sorte dommer ved højesteretten i USA, og ‘Stand Up For Something’ hylder både Marshall specifikt og aktivister generelt. Derfor havde Common og Andrea Day også inviteret ti forskellige aktivister med på scenen.

Læs også: Oscar-nattens største what the fuck-øjeblikke

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af