10 linjer fra ‘Ye’, der (måske) kan hjælpe dig med at forstå Kanye West

Trump-bromance, poopy-di scoop og ufølsomme udtalelser om slaveriet i USA: Kanye West har ikke gjort det nemt for os at forstå ham i år. Vi lyttede hans nye album ‘Ye’ igennem for at se, om der er noget i teksterne, der kan hjælpe os med at sammensætte, hvad der foregår i Mr. Wests indre.
10 linjer fra ‘Ye’, der (måske) kan hjælpe dig med at forstå Kanye West
Kanye West. (Foto: Jason Kempin/Getty Images)

1. Om mord- og selvmordstanker (‘I Thought About Killing You’):

»Today I thought about killing you / I contemplated, premeditated murder / and I think about killing myself, and I love myself way more than I love you, so…«

Det her er…. rimelig foruroligende. Der har været spekuleret meget omkring Kanyes mentale helbred, og hvorvidt hans seneste adfærd kunne forklares med en diagnose. Den her linjer antyder i hvert fald, at han kæmper med nogle dæmoner.

2. Om #MeToo (‘Yikes’):

»Russel Simmons wanna pray for me too / I’ma pray for him ’cause he got #MeToo’d / thinkin’ what if that happened to me too / then I’m on E! News«

Først og fremmest: Er #MeeToo’d virkelig blevet et verbum? Er det en ting, vi gør nu? Dernæst: Virker det som om, at Kanye identificerer sig lidt for meget med krænkeren her, eller er det at overfortolke?

3. Om sin afhængighed af medicin (‘Yikes’):

»I think Prince and Mike was tryna warn me«

Kanye West har talt meget om effekten af den smertestillende medicin han er på – i ét interview spekulerede han endda over, om der var en større konspiration i gang for at gøre ham til en medicinafhængig junkie. Prince og Michael Jackson døde af overdoser, så deres advarsel er klar: Pas på med medicinen.

4. Om at være bipolær (‘Yikes’):

»That’s my bipolar shit, nigga what? / that’s my superpower, nigga ain’t no disability«

Kanye har tidligere i år talt om at ville fjerne stigmaet fra ordet ‘crazy’, og det her virker som en forlængelse af den teori. Altså at det, nogle kalder en mental sygdom, i virkeligheden er en styrke. Emnet går også igen på albumcoveret.

5. Om sin koncentrationsevne (‘All Mine’):

»I love your titties, ’cause they prove I can focus on two things at once«

Hilsen Kanye West, 13 år.

6. Om utroskab (‘All Mine’):

»If I pull up with a Kerry Washington / that’s gon’ be an enormous scandal / I could have Naomi Campbell / and still might want me a Stormy Daniels«

Der er en del snak om at være utro på albummet, og en del passager, hvor Kanye identificerer sig med kendte som Kobe Bryant, der har haft utroskabsskandaler. Her taler han om, at selv hvis han er sammen med en supermodel, vil han stadig have lyst til en person som Stormy Daniels – pornostjernen, som Donald Trump eftersigende var involveret med.

7. Om Kim Kardashians reaktion på hans udtalelser om at slaveri var »et valg« (‘Wouldn’t Leave’):

»My wife callin’, screamin’, say ‘we ’bout to lose it all’ / had to calm her down ’cause she couldn’t breathe / told her she could leave me now / but she wouldn’t leave«

Det må være hårdt at være gift med Kanye West. Helt ekstremt hårdt.

Kanye og Kim Kardashian West til lyttefesten i Wyoming.

8. Om sit ændrede kvindesyn, efter han har fået børn (‘Violent Crimes’):

»Now I see women as somethin’ to nurture / not somethin’ to conquer«

Den her linje ville måske lyde lidt dybere, hvis han ikke havde rappet om, at han elsker titties for få sange siden.

9. Om rollemodeller til sine døtre (‘Violent Crimes’):

»I hope she like Nicki, I’ll make her a monster«

Det her er en fin og på en eller anden måde også lidt weird ambition at have for sin datter. Nicki Minaj: Yes. Men et decideret monster? Fint nok, hvis han refererer til ambitionsniveauet i Minajs legendariske gæstevers på Kanyes ‘Monster’ fra ‘My Beautiful Dark Twisted Fantasy’.

10. Om hvilke aktiviteter han foretrækker til sine døtre (‘Violent Crimes’):

»Don’t do no yoga, don’t do pilates / just play piano and stick to karate«

Kanye vil ikke have, at hans døtre bliver sexobjekter på grund af djævelsk yoga og pilates. Hellere dyrke selvforsvar og lære at spille musik. Vi glæder os til at møde to styk klaverspillende karate kids om nogle år!

Læs også: Kanye Wests nye album er ude nu! Hør det 7 numre lange ‘Ye’

Læs også: Coveret til Kanye Wests nye album er noget ganske særligt

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af