NorthSide: Future Islands’ Samuel T. Herring var uforudsigelig som en gorilla i brunst

NorthSide: Future Islands’ Samuel T. Herring var uforudsigelig som en gorilla i brunst

Kontrasten var sigende for Future Islands’ tiltrækningseffekt, da Samuel T. Herring iklædt nydelig hvid skjorte prustede aftenens koncert i gang med ordene, »what the fuck is up, Northside?!«

Baltimore-trioen er blevet en livefavorit på danske breddegrader, og det skyldes i ligeså høj grad frontmandens scenetække som de himmelsk fængende synthpop-melodier.

Bag det modne ydre er Herring uforudsigelig som en gorilla i brunst, også denne solbeskinnede aften på Grøn Scene, hvor publikum øjeblikkeligt responderede på de energiske moves, der spænder fra kosakdans til dry-humb og et personligt take på fitness-squats. I mindre god form var lyden desværre, men efter en mudret levering af ‘Ran’ fik trioen tag om materialet med sikre leveringer af ‘Beauty of the Road’ og ‘A Dream of You and Me’. ‘Time on Her Side’ blev skudt af sted med en hyldest til »strong women everywhere«.

Når Herrings originale og indfølte sceneoptræden er blevet standarden under en Future Islands-koncert, bliver det imidlertid svært at skabe de ekstraordinære øjeblikke, der for alvor rusker i følelsesregistret og printer sig ind i hukommelsen. Og på ‘The Far Field’ fra sidste år var den musikalske formel, der forførte så skamløst på ‘Singles’ fra 2014, allerede en smule mere bleg, hvilket forstærkede monotonien under aftenens set.

Samuel T. Herring formåede dog at skrue yderligere op for nærværet på mere dystre skæringer som ‘Cave’ og ‘Lighthouse’, hvor han skiftevis løbende, knælende og growlende (eller det hele på én gang) formidlede en desperation, der ikke syntes rutinepræget.

Finalen med favoritterne ‘Seasons (Waiting on You)’ og ‘Spirit’ scorede ikke højt på overraskelsesbarometeret, men udløste til gengæld en euforisk dansefest, hvor Herring for alvor fik vædet de stive skjorteflipper. Job well done, endnu en gang.

Læs alle vores anmeldelser fra NorthSide HER.

Future Islands. Koncert. NorthSide, Green Stage.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af