Roy Woods svævede mellem melankolsk r’n’b og hiphopfest i Lille Vega

Roy Woods svævede mellem melankolsk r’n’b og hiphopfest i Lille Vega

Det skulle blive spændende at se, om Roy Woods kunne nå ud til publikum torsdag aften i Lille Vega. Han gik nemlig mutters alene på scenen, men samtidig har canadieren, der er kommet frem via Drakes OVO-pladeselskab, en ret unik vokal.

På koncertåbneren ‘Get You Good’, der skabte tidlig fællessang, og over de næste numre var det netop vokalen, der skinnede og var midtpunktet, men allerede på det fjerde nummer ‘Jealousy’ begyndte stemningen at kalde på lidt mere, end hvad nummeret egentlig kunne trække. Stemningen fik forløsning med ‘Gwan Big Up Yourself’, hvor salen således fik lov at eksplodere og hoppe i takt til hvad der blev et af aftenens tidlige højdepunkter.

Det stod hermed klart, at det nok egentlig var (hiphop)festen, både publikum og Roy Woods var kommet for. Det gør han også godt, og canadieren formåede glimrende at feste og danse med publikum det meste af koncerten igennem. Især på numre som egner sig godt til det, såsom ‘Instinct’ og ‘Right Now’, var stemningen tændt både på og foran scenen.

Det skete dog på bekostning af førnævnte vokal, som ikke altid kom til sin ret, når der skulle halvråbes, hoppes og danses rundt. Der var dog øjeblikke — eksempelvis ‘Say Less’ og ‘BB’ — hvor Woods beviste, at han, når han vil det, har en enorm ømhed og nærvær i sin stemme. Også gennembrudshittet ‘Drama’ (naturligt nok uden Drake), der kom lige inden sidste skud fest, mindede en om, hvor smukt og indlevende det kan være.

Koncerten sluttede med ‘Something New’ og den nye energiske ‘Russian Cream’ som ekstranummer, så i sidste ende var det festen, der endte med overtaget. Og selv om det også var godt og opløftende, stod man til sidst med en følelse af, at der godt måtte have været lidt mere plads til og fokus på den melankolske r’n’b og Woods’ stærke vokal.


Kort sagt:
Roy Woods balancerede i Lille Vega melankolsk øm r’n’b med energisk hiphop og udmærkede sig i begge discipliner. Dog savnede man lidt mere plads til den ømme vokal og den dragende ’r’n’b, som endte i baggrunden til en ellers veludført torsdagsfest.

Roy Woods. Koncert. Lille Vega. Setliste Get You GoodHow I FeelMedusaJealousyLove YouThe Way You SexGwan Big Up UrselfSay LessMonday to Monday’ Balance’Little Bit of LovinSnow WhiteSwitchBBDown GirlDramaInstinctUndividedSomething NewRussian Cream
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af