New Gen leverede varen på Roskilde Festival trods skuffende fremmøde

New Gen leverede varen på Roskilde Festival trods skuffende fremmøde
Foto: Bo Källberg/Soundvenue

Alle kan ikke spille klokken et om natten, men New Gen burde.

For den her upolerede, men helt vildt begavede flok af UK-rappere blev tydeligvis stresset af at skulle spille foran en næsten tom Apollo-scene. De fleste af dem har boblende undergrundshits i England lige nu. Loski har endda et Drake-cosign. Men de helt unge rappere kæmpede tydeligvis med at vænne sig til at spille foran et publikum, der ikke var en sydende UK-klub, men en doven dansk festival.

De var unge, og man kunne mærke deres skuffelse, men det var alligevel imponerende, hvordan de leverede. M Huncho åbnede ballet iført elefanthue og viste, at sangrap sagtens kan leveres live, One Acen gav os dancehall-vibes, mens Headie One leverede et tight UK drill-show med hele to backup-rappere.

Men de gode intentioner kunne ikke fjerne følelsen af spildt potentiale. Især Loski, der var den klart største artist, som spillede i dag, virkede som om, han blev mindre for hvert minut. Selv da han leverede hittet ‘Forrest Gump’, virkede han som om, han ikke var helt vågen. Og 23 Unofficial tog søvngængerstilen til et nyt niveau.

Men selvfølgelig er man nødt til at være realistisk. De her unge rappere var måske ikke helt klar til den store scene. Og det brede publikum dukkede ikke op. Men dem, der kom, fik et ufiltreret indblik i en af verdens mest spændende urbanscener lige nu

Oversigt: Her er alle vores anmeldelser fra Roskilde Festival

New Gen. Koncert. Roskilde Festival, Apollo.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af